XS
SM
MD
LG

Potreban je novi selektor

Po funkciji najveći stručnjak za ženski fudbal, selektorka A reprezentacije Suzana Stanojević, završila je svoje turističko putovanje u okviru kvalifikacija za SP (UEFA Women's World Cup) na isti način kao što ga je i započela - katastrofalnim porazom. Svojevremeno su me oduševljavale selektorkine izjave u kojima je svoje greške i subjektivne slabosti pravdala objektivnim okolnostima. Naročito me je dojmila njena sada već antologijska izjava, kako treneri po klubovima loše rade i šalju joj nespremne igračice. Da sam znao da treneri odlučuju (a ne selektorka) o tome koja će igračica nastupiti za reprezentaciju, možda sam mogao progurati i moju baba Smiljanu. Da i ona žena vidi sveta.


Eto, pala je zavesa i na poslednji čin tragikomične farse zvane odlazak na SP. Islanđanke su našoj reprezentaciji natrpale mrežu do vrha. Preostaje još samo da selektorka izrekne novu antologijsku izjavu, a to je upravo ono što s nestrpljenjem očekujem, pa da se svi okrenemo svome poslu.


Šta li će sada selektorka smisliti?
Sve je bilo potaman. Sudile su Grkinje, sve fudbalerke su imale frizuru po Suzaninom ukusu, pola reprezentativki igra u najelitnijim evropskim klubovima u kojima treneri znaju svoj posao, a i kiša je, isto tako, sipala za vrat Islanđankama kao i našim curama...
Takva je klima tamo na Islandu, a i bliži se jesen. Kad stigne jesen, zna se, vreme je da dobre domaćice prionu na ajvar i turšiju i da batale druge poslove.

Vreme je da se i dobri domaćini pripreme za novu sezonu, a ne samo domaćice. Treba naseći drva, pripremiti seno... i već ono čime se čovek bavi. Stiglo vreme da i dobri domaćini u FSS otpočnu sa pripremama za novi takmičarski ciklus. Ali sa novim selektorom...