XS
SM
MD
LG

Železničar bez trofeja u Superkupu

Rukometaši niškog Železničara pretrpeli su ubedljiv poraz od Vojvodine rezultatom 40:22 (21:10) u utakmici Superkupa u Aranđelovcu. Nišlije nisu uspele da iznenade šampiona države i sezonu počnu osvajanjem trofeja. Vojvodina je na meču vodila i sa 20 golova razlike, ali na kraju je „Želja“ smanjio na minus 18. Osvajaču Kupa iz prošle sezone ništa nije išlo, dok su Novosađani bili odlični u odbrani sa raspoloženim golmanom Bojanom Perovićem.

P9170273.JPG
Kapiten Železničara Davor Basarić prima pehar za finalistu

Samo u 3. minutu (1:1) Železničar je imao izjednačenje, ali je Vojvodina brzo napravila razliku i u 7. minutu vodila sa 6:2. Golovima Basarića i Damnjanovića "Želja" je smanjila na minus 2 koji je imao i u 12. minutu (8:6). Nakon toga novosadska ekipa nije ispuštala prednost, a u 24. minutu je bila plus 8. Do kraja poluvremena prednost je bila dvocifrena (21:10). U drugom poluvremenu Železničar nije uspeo da pronađe rešenje za golmana i odbranu Vojvodine, ali nije ni koristio prilike za kontre. Vojvodina je na kraju osvojila prvi trofej u sezoni, a Železničar se sprema za početak nove sezone pošto u subotu, 20. septembra gostuje Jugoviću u Kaću.

- Izgubili smo od mnogo kvalitetne ekipe. Nas je stigao i umor od utakmice u Evropi, ali ovo nam je dobro otrežnjenje pred početak nove sezone. Vojvodina je bila mnogo jača u odbrani i kontranapadima, a prvih dvadeset minuta golman Bojan Perović je branio dosta kvalitetno – rekao je Miroslav Đorđević, trener Železničara.

- Protivnik je bio dominantniji od nas. U šoku sam, kao što je u šoku i ceo stručni štab. Niko nije očekivao ovakvu utakmicu, mislili smo da ćemo pružiti jači otpor šampionu. Sada se okrećemo Superligi – kaže Davor Basarić, kapiten Železničara.

- Rezultat pokazuje da smo lako pobedili, ali nije bilo tako. Poklopile su nam se kockice, pružili smo pravu igru. Mislim da smo zasluženo osvojili Superkup – smatra Bojan Perović, golman Vojvodine.

- Utakmica je bila specifična, nije bilo popravnog. Bilo je i nama i njima važno jer smo znali da ko osvoji trofej, može lakše da uđe u sezonu. Ušli smo u meč sa mnogo poštovanja prema protivniku koji ima jednu mešavinu sa iskusnim igračima i mladim talentima – istakao je Đorđe Ćirković, trener Vojvodine.

VOJVODINA - ŽELEZNIČAR 40:22 (21:10)

Dvorana „Šumadija“, Aranđelovac. Gledalaca: 400. Sudije: Marko Boričić (Grocka) i Dejan Marković (Beograd). Sedmerci: Vojvodina 1 (1), Železničar 2 (2). Isključenja: Vojvodina 6, Železničar 10 minuta.

VOJVODINA: Arsenić (9 odbrana), Perović (15 odbrana), Kukobat, Živković 2, Orbović 5, Kankaraš 2, Todorović 2, Elezović 4, Veljković, Marjanović 3(1), Jovanović 2, Lazović 1, Nikolić 2, Stanković 12, Ivanović, Datukašvili 5.

ŽELEZNIČAR: Jelovac (1 odbrana), Zlatanović (8 odbrana), Porobić 1, Pavlović, Prokić, Stošljević 3, Dolić, Denić 3, Pernar 1, S. Stefanović 1, Mitrović, Mađar, Damnjanović 2, Pavlov 2, Petković 5(2), Basarić 4.