XS
SM
MD
LG

Grošničani preslišali komšije

Ekipa povratnika u Zonu „Morava“, koju od ove sezone vodi trener Zoran Jovanović Pive, doživela je ubedljiv poraz na gostovanju u Grošnici. U lokalnom derbiju zonaša, fudbaleri Vodojaže bili su ubedljivi u toku cele utakmice, imali više šansi i postigli tri gola, što je bilo dovoljno i za prvu pobedu u ovoj sezoni.

Dva puta u listu strelaca upisao se Živić, a jednom Miloš Despotović. U 30. minutu, Stanojević, koji se iz Šumadije 1903 preselio u Vodojažu, izveo je korner sa desne strane, a napadač domaćina, inače najniži igrač na terenu Živić, primio je loptu na prvoj stativi i glavom je sproveo u mrežu. Imali su igrači Vodojaže šanse i za uvećanje prednosti, ali Radulović i Radojičić nisu uspeli da savladaju golmana Cerovčana Rafajlovića, koji je zaslužan što njegova ekipa nije doživela još teži poraz na gostovanju u Grošnici.

U drugom poluvremenu, gledaocu su videli još dva pogotka. Svojim drugim golom na utakmici, omaleni Živić povećao je prednost domaćina na 2:0. Radojičić je ubacio loptu u prazan prostor Cerovčana, a Živić je utrčao i matirao golmana Partizana za 2:0. Treći pogodak postigao je Miloš Despotović u 73. minutu, ali zasluge i za ovaj pogodak imao je Radojičić, koji je asistirao na najbolji način. Proigrao je napadača Vodoojaže koji je u duelu sa golmanom bio uspešniji i postavio konačan rezultat 3:0.

Ovom pobedom Grošničani su popravili bodovni saldo i plasman na tabeli.

- Odigrali smo sigurno u odbrani i efikasno u napadu. Imali smo još neke šanse, koje nismo uspeli da realizujemo. Važno je da protivniku nismo dozvolili da ozbiljnije ugrozi naš gol. U narednom kolu idemo na noge Omladincu iz Novog Sela, koji je, takođe, na svom terenu zabeležio prvu pobedu, ali je poražen u prošlom kolu u Trbušanima – rekao nam je Željko Vasić, trener Vodojaže, posle pobede u susretu sa Cerovčanima, koji još stvaraju tim za bolje rezultate u višem rangu, u koji su se plasirali kao najuspešnija ekipa Prve gradske lige Kragujevca u protekloj sezoni.

Drugi kragujevački zonaš Slavija, trenutno ima bolji tim i na gostovanju u Baljevcu ostao je neporažen (1:1). Istim rezultaom Bresničani su osvojili bod i na gostovanju u Grošnici, a na svom terenu pobedili su doskorašnjeg srpskoligaša Slobodu iz Čačka.

U ostalim susretima trećeg kola Zone „Morava“ postignuti su sledeći rezultati: Metalac (K) – Takovo 2:1, Orlovac – Tutin 1:0, Polet (T) – Omladinac (NS) 2:0, Sloboda (Č) – Mokra gora 1:1, Braća Vuković – Rudar (Bresnica, kod Čačka) i Dragačevo – Trepča. U vođstvu su „rudari“ iz Kosovske Mitrovice. Trepča je iz tri kola osvojila devet bodova, dva više od drugoplasiranog Poleta iz Trbušana. Slavija je sa pet bodova na četvrtom mestu, a Vodojaža je u grupi od sedam timova, koji su sakupili po četiri boda i plasirali su se od petog do 12 mesta. Partizan iz Cerovca je sa samo dva remija na 14. mestu, a poslednje je Dragačevo bez bodova.

U narednom, četvrtom kolu sastaju se: Slavija – Braća Vuković, Partizan (C) – Sloboda (Č), Omladinac (NS) – Vodojaža, Mokra gora – Rudar (Baljevac), Rudar (Bresnica) – Dragačevo, Tutin – Polet (T), Metalac (K) – Orlovac i Takovo – Trepča.

Vodojaža zabeležila ubedljivu pobedu na svom terenu (Foto: M. Jovičić)

VODOJAŽA – PARTIZAN (CEROVAC) 3:0 (1:0)

KRAGUJEVAC – Igralište: Grošnica. Gledalaca: 100. Sudija: Đorđe Stevanović (Kragujevac). Strelci: Živić u 30. i 68. i M. Despotović u 75. minutu.

VODOJAŽA: Veličković, Radulović (D. Despotović), Grujović, Đorović, Rakić, Pavlović, Radojičić, Vuković, Živić (Luković), M. Despotović (Jevtović), Stanojević.

PARTIZAN: Rafajlović, Stefanović, Štrbac, Alempijević, Milutinović, B. Jovanović, Kenjić (Miletić), Nedeljković (Tošić), Mišković (Stojanov), M. Jovanović, Božović.

IGRAČ UTAKMICE: Slobodan Živić (Vodojaža).

 

 

 


3 .kolo Zona Morava
Metalac 2 : 1 Takovo
Orlovac 1 : 0 Tutin
Polet 2 : 0 Omladinac
Vodojaža 3 : 0 Partizan
Sloboda 1 : 1 Mokra Gora
Rudar (Baljevac) 1 : 1 Slavija
Braća Vuković 0 : 0 Rudar (Bresnica)
Dragačevo 0 : 3 Trepča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trepča 3 3 0 0 9
2 Polet 3 2 1 0 7
3 Tutin 3 2 0 1 6
4 Slavija 3 1 2 0 5
5 Rudar (Bresnica) 3 1 1 1 4
6 Mokra Gora 3 1 1 1 4
7 Vodojaža 3 1 1 1 4
8 Braća Vuković 3 1 1 1 4
9 Metalac 3 1 1 1 4
10 Omladinac 3 1 1 1 4
11 Sloboda 3 1 1 1 4
12 Orlovac 3 1 1 1 4
13 Takovo 3 1 0 2 3
14 Partizan 3 0 2 1 2
15 Rudar (Baljevac) 3 0 1 2 1
16 Dragačevo 3 0 0 3 0