XS
SM
MD
LG

Radnički jači za prvu pobedu

Fudbaleri kragujevačkog superligaša u četvrtom kolu danas (17,00) domaćin Borcu iz Čaka i očekuju tri boda. Posle mršavog bilansa u prva tri kola i osvajanja samo boda, ekipa trenera Dragoljuba Bekvalca, konačno je kompletirana. Juče su predstavljena poslednja tri igrača za koje se veruuje da su prava pojačanja. To su napadači David Poljanec iz Slovenije i Vuk Sotirović, koji dolazi iz Novog Pazara, kao i vezista Milan Ćulum, iz Radničkog iz Niša. Oni su predstavljeni kragujevačkim novinarima, a očekuje se da će se danas debitovati i pred gledaocima na stadionu „Čika Dača“.

Trener Bekvalac i napadač Perović očekuju danas prvu pobedu (Foto: M. Jovičić)

Trener Dragoljub Bekvalac na ovaj način pojačao je navalni red, gde je najviše škripalo, jer na tri utakmice nije postignut gol. Veruje da tim koji je selektirao da može da pobedi, ali ceni današnjeg rivala.

- Borac je stabilan klub, koji je sastavio dobar tim. Dolazi sigurno u Kragujevac da se nadigrava i neće nam ni malo biti lako da uz imperativ dođemo do prve pobede. Ova selekcija, koja je u Kragujevcu, mislim da može i pod imperativom da odigra kvalitetno i uknjiži prva tri boda, odnosno prvu pobedu. Na ovoj utakmici igraće najspremniji igrači. U toku nedelje Rosić, Kovačević i još neoporavljeni Jašić nisu trenirali najvećim intezitetom, ali dolaskom dvojice špiceva Sotirovića i Poljaneca kao i veziste Ćuluma iz Niša mislim da smo osetno pojačali konkurenciju, pogotovu u napadu, gde ćemo biti ubojitiji, odnosno efikasniji. Očekujem pravu igru ove selekcije tek posle ove utakmice i pauze od dve nedelje, koja će nam dobro doći. Siguran sam da će ekipa Radničkog biti težak protivnik za bilo koju ekipu – ocenio je trener Bekvalac u susretu sa novinarima pred susret sa Čačanima.

Optimista pred današnji susret sa Borcem je i Marko Perović, jedan od iskusnijih u redovima Radničkog, koji je debitovao u Novom Pazaru.

- Atmosfera u ekipi je odlična. Spremni smo, da ne mislimo šta je bilo u prethodna tri kola. Nema lake utakmiice. Svaki klub koji dolazi ovde, pa i Borac respektujemo, ali se ovde mi pitamo i nadam se pobedi. Ova pauza što nam predstoji posle utakmice sa Borcem pomoći će nam da se uigramo i da na svaku utakmicu idemo na tri boda – poručio je Perović.

Aleksandar Mitrović, predsednik Radničkog 1923 predstavio je juče kragujevačkim novinarima tri poslednja igrača sa kojima se zaključuje lista pojačanja za ovu sezonu.

- U prethodnih desetak dana odradili smo prave stvari u prelaznom roku za naš klub. Mislim da ćemo sa ovom trojicom igrača, koji su došli kao poslednja pojačanja, njihovim brzim uklapanjem u tim, da postignemo one rezultate koje svi očekuju od Radničkog. Nismo mogli od početka prelaznog roka da reagujemo onako kako je trebalo, jer su nas kočile finansije. Posle transfera, koji je ostvarioFiilip Kostić, počeli smo da dovodimo igrače za koje trener Bekvalac i ja mislimo da su pojačanja za naš klub, sa kojima već sutra očekujemo da zabeležimo prvu pobedu – rekao je predsednik Mitrović.

David Poljanec, Milan Ćulum i Vuk Sotirović, pojačanja po želji trenera Bekvalca (Foto: M. Jovičić)David Poljanec (28), rođen u Sloveniji, počeo je karijeru u Mariboru, a igrao u Slovenskim Bistricama. Sa 18 godina preselio se u Austriju i šest godina proveo u Klagenfurtu.

- Prošle godine me pratio trener Bekvalac i želeo da dovede u Radnički iz Niša. Sada smo se dogovorili da radimo zajedno. Igram na poziciji napadača i u prethodnoj sezoni po šest meseci sam igrao u Austriji i Izraelu. Postigao sam 11 golova za prethodni klub. Nadam se da će ih i ovde biti. Ovde sam samo tri dana i osećam se sasvim dobro. Daću na treninzima i utakmicama maksimum i nadam se da će biti sve dobro, kako za mene tako i za klub – poruka je novog napadača Radničkog Poljaneca.

Milan Ćulum (30), je dvometraš iz Novog Sada, igra u veznom redu i dolazi iz Radničkog iz Niša.

- Došao sam na poziv trenera Bekvalca sa kojim sam imao dobru saradnju u Nišu. Ostvarili smo dobru sezonu. Bili smo blizu Evrope, ali smo završili na šestom mestu. Opet me pozvao i odlučio sam da nastavimo saradnju. Pre toga igrao sam u Hajduku iz Kule, u Rusiji, Željezničaru iz Sarajeva, sa kojim sam osvojio titulu i Kup, OFK Beogradu, Smederevu. Iako imam 30 godina, u Radničkom očekujem da i dalje mogu da napredujem i pomognem i klubu da ostvari što bolje rezultate. Očekuje nas teška utakmica sa Borcem, biće neizvesno, ali bitno je da uđemo dobro u utakmicu, iskoristimo naše šanse i osvojimo bodove. Sigurno da uz stručni štab koji vodi Dragoljub Bekvalac, a video sam kakvi ljudi vode i ovaj klub, mislim da mogu u svojoj karijeri da napravim još neki stepenik više. Očekujem da uz dobre partije tako i bude. Poznajem više igrača i mogu da kažem da je to skup kvalitetnih pojedinaca. Najvažnije je da u utakmici sa Borcem pobedimo, a posle pauze i uigravanja možemo do boljih rezultata - očekivanja su novog igrača iz zadnjeg veznog reda, Milina Ćuluma.

Vuk Sotirović (32) rođen je u Beogradu i igra u napadačkom redu. Dolazi iz Novog Pazara, gde je proveo šest meseci, a odigrao je dvadesetak minuta i protiv Radničkog na prethodnoj utakmici. Pre toga proveo je polusezonu u ivanjičkom Javoru, a igrao je i u Poljskoj i na Kipru.

- Iz Novog Pazara sam došao na poziv trenera Bekvalca, da pomognem sebi i ekipi. Mislim da ovaj klub kakav je Radnički i grad ne zaslužuje da se već dve godine bori za opstanak. Mislim da igrama svih nas ovde koji smo došli, klub može da dođe na mesto koje zaslužuje.

Počeo sam davno u Partizanu i posle menajao klubove, a u Poljskoj sam proveo sedam i po godina i igrao za više klubova. Prethodne sezone, po šest meseci proveo sam u Ivanjici i Novom Pazaru. Obećavam da ću dati sve od sebe da svojim igrama i golovima doprinesem ekipi da se stabilizuje i osvaja bodove. Protiv Borca biće nam teško, ali mi smo domaćini i mi se pitamo. Niko nas neće pustiti da pobedimo. Moramo da izgaramo na terenu i samo tako pobeđujemo – poručio je iskusni napadač Sotirović, koji će debitovati danas u dresu kragujevačkog superligaša.

Susret Radnički 1923 – Borac na stadionu „Čika Dača“ počinje danas u 17 časova. U isto vreme odigraće se samo još utakmica u Lučanima između Mladosti i Napretka iz Kruševca. U 19,30 časova danas se sastaju: Radnički (N) – Donji Srem, Čukarički – Voždovac, Crvena zvezda – Spartak. Sutra su na programu tri susreta: Rad – Partizan (17,00), OFK Beograd – Novi Pazar (17,00) i Jagodina – Vojvodina (19,00).


Radnički (N) 0 : 0 Voždovac
Borac 3 : 3 Partizan
Novi Pazar 2 : 0 Donji Srem
Napredak 2 : 3 Rad
Spartak 1 : 0 Čukarički
Vojvodina 3 : 1 Radnički 1923
Jagodina 5 : 3 OFK Beograd
Crvena zvezda 3 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 30 21 8 1 71
2 Crvena zvezda 30 19 7 4 64
3 Čukarički 30 16 9 5 57
4 Vojvodina 30 16 4 10 52
5 Novi Pazar 30 13 8 9 47
6 Rad 30 13 4 13 43
7 Mladost 30 11 7 12 40
8 OFK Beograd 30 10 9 11 39
9 Radnički (N) 30 9 10 11 37
10 Jagodina 30 10 5 15 35
11 Spartak 30 9 7 14 34
12 Voždovac 30 9 7 14 34
13 Borac 30 8 9 13 33
14 Napredak 30 8 7 15 31
15 Donji Srem 30 6 8 16 26
16 Radnički 1923 30 4 7 19 19