XS
SM
MD
LG

"Rosoneri" u Novom Pazaru

Ne, nije u pitanju bilo kakva šala, već veoma ozbiljna fudbalska priča, koju organizuje OFK Nacional, u saradnji sa renomiranim klubom iz Italije i Nacionalnom menadžment fudbalskom agencijom.

Kamp Milana, prvi put se održava na prostorima Srbije i kreće upravo iz Novog Pazara. Samir Pepić, ispred organizatora, smatra da je ovo velika za sve dečake, jer će po pet najboljih iz svojih sekcija, provesti 15 dana na probi u čuvenom „Milanelu“, odnosno švajcarskom Kiasu.

Pepić napominje da je ovo prvi put da Milan radi kamp u Srbiji, te da su pre otprilike mesec i po boravili i Rumuniji, gde su pronašli velikog talenta,devetegodišnjaka, sa kojim je potpisan ugovor do njegovog punoletstva.

Koliko je sve ozbiljno, svedoči i činjenica da će sa decom raditi glavni trener, Đovani Pikoci, kao i Ezio Kolombo, specijalista za rad sa golmanima, koji poseduje A licencu UEFE. Interesovanje je ogromno,napominje nekadašnja prva zvezda „Kalča“ iz Novog Pazara, Almir Gegić,inače sada u menadžerskim vodama i direktor OFK Nacionala.

-Zadovoljstvo mi je  što sam uspeo da sa mojim saradnicima, dovedem jedan od najboljih klubova u Evropi u moj rodni grad. Smatram da je ovde nepresušan izvor talenata i da ćemo imati šta da pokažemo renomiranim gostima. Šta više, mislim da će biti oduševljeni dečacima iz Novog Pazara, a oni će, pak biti u prilici da mnogo toga nauče i ko zna, možda naprave velike karijere, što im od srca želim, poručio je Gegić.

                                         

Inače,  kamp startuje u nedelju, 24.avgusta, prezentacijom trenera i učesnika. Sa treninzima se kreće  dan kasnije, od 8 časova, na sportskom centru u Šutenovcu. Jutarnji trening traje tri sata, nakon koga, polaznici  imaju obezbedjen ručak, dok je popodnevni rad od 17 do 19 časova. Kamp traje do 30.avgusta, a svaki od polaznika, dobija komplet opremu , kao i diplomu, kao potvrdu da je obučavan u Milanovom fudbalskom kampu, potpisanu od strane trenera A.C. Milan. Dakle, “Rosoneri” u Novom Pazaru. Retka i jedinstvena prilika, koju svakako treba iskoristiti.