XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Milovanović u četvrtfinalu miks timova na OI mladih

NANKING, 21. avgust (Info centar).- Andrija Milovanović, srpski strelac, prošao je u četvrtfinale takmičenja miks timova vazdušnom puškom na drugim letnjim Olimpijskim igrama mladih u Nankingu u Kini.

Milovanović i njegov par Agata Alina Rikardi (San Marino) eliminisali su u osmini finala Sančeza Klopatofskog (Australija) i Martinu Lindzi Veloso (Filipini), pobednicu u pojedinačnoj konkurenciji, sa 10:8 u poenima.

U četvrtfinalu 22. avgusta od tri časa ujutro po našem vremenu, sastaće se sa miksom Ivana Bajić (Hrvatska) - Sibrand Lorens (Australija).

Milica Babić, srpski strelac nije uspela da u paru sa Seldon Džad Arelanom (Filipini) prođe u četvrtfinale. Poraženi su sa 10:3 u poenima od Hadir Mekhimar (Egipat) i Ištvana Penija (Mađarska).

U kvalifikacijama za ulazak među 16, Milovanović i Rikardijeva su završili na šestom mestu sa 821,2 kruga. Milovanović je imao bolje četiri serije od po deset dijabola od partnerke 103,4, 102,4, 104,7, 103,6. Babićeva i Arelan su bili 15. sa 811,5 krugova i naša takmičarka je imala bolje serije od Filipinca: 102,4, 105, 103,4, 102,5.

Miks timovi su određeni na osnovu plasmana u pojedinačnom delu – 1. devojčica sa 20. dečakom itd. Žreb je bio poludirigovan da se izbegne da u ekipi budu takmičar i takmičarka iz iste zemlje. Prvog dana održane su kvalfikacije sa po 40 dijabola za takmičara i takmičarku i na osnovu ukupnog rezultata (na decimalu) određen je plasman prvih 16. Potom su gađali za ulazak među osam sa po 20 dijabola, ali na komandu (dijabola mora da se ispali za 45 sekundi) i ekipa koja je u dva hica (ocenjivana na decimalu) imala ukupno više krugova dobila jedan poen. Pobednik je bio miks tim koji je prvi sakupio deset poena. Četvrtfinale, polufinale, meč za bronzu i finale gađaće sa sa po 20 dijabola po istom poen sistemu.

U pojedinačnom delu, srpski predstavnici su gađali u finalu, Andrija Milovanović je bio peti, a Milica Babić sedma.

Završena su takmičenja vazdušnim pištoljem gde Srbija nije imala predstavnike. Zlato je prpalo Lidiji Nenčevoj (Bugarska) i Vladimiru Svečnikovu (Uzbekistan) koji su sa 10:5 pobedili Ji Ksiu Teh (Singapur) i Ahmeda Mohameda (Egipat).

Bronza je pripala Agati Rasmane (Litvanija) i Vilmaru Madridu (Gvatemala) koji su bili bolji sa 10:8 od Tim Jun Čung (Tajvan) i Zavena Igatjana (Jermenija).