XS
SM
MD
LG

Kuglanje: „Junaković kup“ od petka do nedelje

BANjA JUNAKOVIĆ, 21. avgust (Info centar).- Treći kuglaški međunarodni „Junaković kup“ odigraće se do petka do nedelje na kuglani sa osam staza u Banji Junaković u organizaciji vrednih kuglaških radnika Apatina predvođenih Đokom Jovanićem i uz podršku Banje Junaković i društveno sportskih i privrednih organizacija Opštine Apatin.

Učestvovaće osam ekipa podeljenih u dve grupe. U „A“ grupi su dva srpska superligaša Crvena zvezda i Kordun iz Kljajićeva i dva srpskoligaša Polet „Agro Višković“ iz Sombora i Dolina iz Padine. U „B“ grupi igraće srpski šampion Beograd, hrvatski prvoligaš Kandit iz Osijeka, srpskoligaš Apatin i reprezentacija Apatina.

U petak od 13 do 16 časova igraće Crvena zvezda - Dolina i Kordun – Polet „Agro Višković“. Svečano otvaranje je od 16 časova, a od 16,30 sastaće se Apatin - Kandit i Beograd - reprezentacija Apatina. Od 19,30 igraće Polet „Agro Višković“ – Crvena zvezda i Dolina – Kordun.

U subotu, drugog dana turnira, od 9 časova kuglaće Apatin – Beograd i reprezentacija Apatina – Kandit, od 12 časova sastaće se Kordun- Crvena zvezda i Polet „Agro Višković“, a od 15 časova Kandit – Beograd i Apatin – reprezentacija Apatina. Od 18 časova su borbe za peto mesto (trećeplasirane ekipe) i sedmo mesto (četvrtoplasirane ekipe u grupama).

U nedelju od 9 časova su polufinala (prvi iz „A“ sa drugim iz „B“ grupe i obratno). Od 12 časova su finale i meč za bronzu.

Prošle godine, slavio je slovački šampion Sport iz Podbrezove koji je sa 6:2 u finalu savladao Beograd. Treći je bio Kandit koji je sa 6:2 pobedio Apatin.

Pojedinačne nagrade lene su pripale srpskom reprezentativcu Robertu Ernješiju (Sport, Podbrezova) za rekord kulane (staze od pet do osam) od 702 čunja, Slovaku Milanu Tomki (Sport) za najbolji prosek na turniru (663 čunja) i Slovaku Ivanu Čehu (Sport) za najbolji rezultat finala od 684 čunja.

Prvi „Junaković kup“ 2012. pripao je mađarskom šampionu Segedinu, drugi je bio Kandit iz Osijeka, treća Sloboda iz Tuzle.