XS
SM
MD
LG

Sombor: Somborski železničari na startu nove sezone gostuju Srbobranu

U fudbalskom Savezu Vojvodine izvučeni su takmičarski brojevi i  obavljeno je žrebanje za novu sezonu u Bačkoj zoni. U novoformiranoj ligi takmičiće se 16 klubova  sa područja opština Sombor ,Subotica i Vrbas. Jedini predstavnik iz Sombora je ekipa FK ŽAK,Na velikim iskušenjima će se naći ovaj , mladi tim železničara u novom društvu, jer je u prelaznom roku ostao bez nekolicine svojih standardnih prvotimaca, koji su pronašli nove sredine. Tešić, Veselinović, Major, Tubić,Čuljak, Milanović, Rančić igraće u drugim klubovima, a mladi iz podmlatka koji su došli na njihova mesta, i svega nekoliko pojaćanja iz drugih klubova, koji su pristupili somborcima, uz Carića, Vidakovića, Sazdanića , Kovačevića, Smilanovskoh, Janjića ,Vukasa i ostalih poneće teret u borbi sa ostalim klubovima iz novoga društva. 

Prema prikazanoj igri i postignutom rezultatu sa utakmice na Memorijalu "Miloš-Miša Mijatović", kada su poraženi od PIK-a Prigrevice sa visokih 0:7. pred žakovcima su veliki problemi i vrlo malo je ostalo vremena da se ovaj mladi tim uigra , kako bi se mogao suprostaviti ekipama iz novoformirane Bačke Zone. 

Inače, na stadionu kraj pruge u toku su radovi na postavljanju tribina i nove ograde, tako da će publika imati prilike da utakmice prati u novim , boljim uslovima nego do sada.. Somborski železničari su izvukli broj 16 , i u prvome kolu gostuju u Srbobranu kod istoimene ekipe, a prvi meč pred svojim navijačima igraju sa ekipom Tise iz Adorjana, iz senćanske opštine. Poslednji meč sezone somborci igraju u Sivcu protiv starog rivala Poleta.

Detalj sa utakmice na memorijalu ŽAK-PRIGREVICA 0:7