XS
SM
MD
LG

Mašinac "hvata zalet" za Superligu

Fudbalerke Mašinca iz Niša odigrale su dve kontrolne utakmice u Makedoniji nakon čega se vraćaju u Niš gde će odraditi završne pripreme za novu sezonu koja počinje 9. avgusta utakmicom sa Crvenom zvezdom.

Ekipa Ženskog fudbalskog kluba sa Delijskog Visa odigrala je dve kontrolne utakmice sa šampionom Makedonije i zabeležila poraz i pobedu.

masinac-klub.jpg
Ekipa Mašinca počinje sezonu 9. avgusta na Delijskom Visu; foto: facebook.com/zfkmasinac


- Bili smo na kratkoj turneji u Makedoniji. Igrali smo sa ekipom Kočani dve utakmice i prvo smo izgubili rezultatom 2:1, a potom pobedili sa 5:0 - rekao je Perica Krstić, sportski direktor Mašinca.

Nakon priprema u Makedoniji, ekipa Mašinca se vraća u Niš gde će odraditi završnicu spremanja za početak nove sezone.
- Najverovatnije ćemo za vikend odigrati dve utakmice sa jednom bugarskom ekipom, ali još nismo sve dogovorili. Za sada, sve ide prema planu. Uradili smo koliko smo hteli i mogli. Daleko smo još od prave forme, ali se spremamo - smatra Krstić.

Iz Mašinca su za sada otišle Ivana Kostić i AleksandraRistić koje čekaju angažmane u inostranim klubovima.
- Vratile su nam se Milena Trnavac i Nevena Milivojević koje su dugo bile odsutne zbog povreda. To nam je najveće pojačanje što se videlo na ove dve utakmice. Došle su nam Sara Kreća i Bojana Trbulin, omladinske reprezentativke Bosne i Hercegovine. Došla je i Bojana Štimac iz Fruškogorca iz Novog Sada, omladinska reprezentativka - priča Perica Krstić.

Ako finansije budu dozvolile, ovde nije kraj za dovođenje pojačanja.
- Nedostaju nam jedna ili dve igračice, ali nemamo mnogo uslova da ih dovedemo. Nude nam se tri Nigerijke, ali budžet za njih je 10.000 dolara za godinu dana. Nismo sigurni da to možemo da obezbedimo. Ali sa njima bismo bili prvaci sigurno - istakao je Krstić.

Mašinac i dalje ima problema sa finansijama jer ove godine nije mogao da računa na pomoć iz budžeta Grada Niša. Račun kluba je trenutno u blokadi na oko 2,3 miliona dinara.
- Predstavnici Grada su obećali da će nam do početka avgusta pomoći da deblokiramo račun, ali se to još nije desilo. Nismo imali neke kontakte, ali se nadam da će doći red na nas - kazao je Krstić.

Sezona u Superligi za fudbalerke počinje 9. avgusta kada će Mašinac ugostiti ekipu LASK Crvena zvezda.