XS
SM
MD
LG

Nj.K.V. Princ Aleksandar pokrovitelj kluba američkog fudbala “Kraljevske Krune ” iz Kraljeva

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Aleksandar sa zadovoljstvom objavljuje da će od danas klub američkog fudbala “Kraljevske Krune” (Royal Crowns) iz Kraljeva funkcionisati pod njegovim patronatom. Princ Aleksandar je u svom pismu g-dinu Srđanu Ćosiću, predsedniku kluba između ostalog istakao: “Veoma me je obradovala molba da budem pokrovitelj kluba američkog fudbala “Kraljevske Krune” (Royal Crowns). Sa velikim zadovoljstvom prihvatam pokroviteljstvo nad ovim izuzetnim klubom, koji neguje tradicionalno prijateljstvo između srpskog i američkog naroda. Srdačno Vas pozdravljam, kao i sve članove kluba američkog fudbala “Kraljevske Krune” (Royal Crowns), uz iskrene želje za svaki uspeh u daljem radu”

Grupa entuzijasta i ljubitelja američkog fudbala osnovali su klub 7. oktobra 2004. godine u Kraljevu. Od tada je sportski tim izrastao u jedan od najviše cenjenih klubova u Srbiji i regionu ostvarivši impresivne sportske rezultate, odličnu saradnju na međunarodnom nivou ali i veliko zalaganje na polju humanitarnog i društveno-korisnog rada u lokalnoj zajednici. Ovaj sportski klub ponosno nosi naziv “Kraljevske Krune” od svog osnivanja do danas, a ovo ime su izabrali u nastojanju očuvanja i promocije tradicije srpskog naroda, ali i promocije monarhije kao državnog uređenja kao i srpske Kraljevske porodice Karađorđević.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Aleksandar rođen je u Ferfaksu u Virdžiniji, SAD, 15. januara 1982. On je brat blizanac Nj.K.V. Princa Filipa i treći u redu nasleđa Prestola (posle Princa Naslednika Petra, svog starijeg brata, i Nj.K.V. Princa Filipa). Sin je Nj.K.V. Princa Prestolonaslednika Aleksandra od Jugoslavije i Njenog Carskog i Kraljevskog Visočanstva Princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance. Princ Aleksandar je unukNj. V. Kralja Petra II i Nj. V. Kraljice Aleksandre. Kršteni kumovi su mu Nj. V. španska kraljica Sofija, Nj. V. grčki Kralj Konstantin i Nj. K. V. Vojvotkinja od Kalabrije. Opširniju biografiju Nj.K.V. Princa Aleksandra možete pročitati na sajtu www.dvor.rs


7 .kolo Prva liga Jug
Golden Bears Bor 6 : 12 Pastuvi Požarevac
Werewolves Valjevo 0 : 35 Royal Crowns Kraljevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Angel Warriors Čačak 5 5 0 1.000
2 Royal Crowns Kraljevo 5 4 1 0.800
3 Pastuvi Požarevac 5 3 2 0.600
4 Golden Bears Bor 5 2 3 0.400
5 Pirates Zemun 5 1 4 0.200
6 Werewolves Valjevo 5 0 5 0.000