XS
SM
MD
LG

Jagodina pred utakmicu protiv Kluža

Posle odličnog rezultata u prvoj utakmici pre nedelju dana protiv Kluža, fudbaleri Jagodina sa mnogo samopouzdanja i optimizma čekaju revanš utakmicu. Na konferenciji za novinare govorili su šef stručnog štaba Mladen Dodić i prvotimac Aleksandar Filipović.

- Mi smo i pre prvog susreta bili umereni optimisti, svesni snage protivnika koji ima to evropsko iskustvo i veliki broj internacionalaca sa velikim individualnim kvalitetom. Mi smo se sa velikim respektom ali i sa verom u svoje snage pripremali za taj prvi meč. Odigrali smo kvalitetno uz jedan aktivan rezultat koji garantuje neizvesno borbu do kraja. Za tu borbu smo spremni i silno motivisani, ali u nju moramo da uđemo bez grča i prevelikog pritiska da bismo napravili što manje grešaka. Svesni smo da svaki gol u našoj mreži otežava naš put ka trećem kolu. To ne znači da ćemo se samo braniti, već da moramo da budemo strpljivi svih 90 minuta i moramo da imamo podršku sa tribina jer ova ekipa to zaslužuje.

Samo grupa igrača to potvrđuje godina u nazad u našem prvenstvu i silno je motivisana sa svim ljudima u klubu da se to potvrdi i u Evropi. Za tu potvrdu nam je neophodna velika podrška sa tribina" istakao je Mladen Dodić i dodao:

- Očekujemo sa tribina vetar u leđa, a ja se nadam u tim okolnostima ako damo svoj maksimum da možemo u sledeće kolo. Što se tiče kadrovske situacije, videli ste da je u prvom meču u drugom poluvremenu teren morao zbog povrede da napusti Mihajlović.  Njegova povreda ja takva da ćemo tek večeras na treningu znati da li će on moći da počne meč.   On je izuzetno bitan igrač za nas, međutim ako on ne bude mogao tu je Gašić, koji je upravo umesto njega ušao u Klužu. Tako da sa starim dokazanim snagama, ali sa jednom novom energijom koja nam je preko potrebna i ta dodatna energija preko potrebna sa tribina. Koristim još jednom priliku da pozovem navijače, ima dosta interesovanja i iz drugih gradova ali pozivam pre svega jagodince da budu uz svoj klub i da pokažu svoj lokal patriotizam" rekao je samouvereno šef stručnog štaba Jagodine.

- Sigurno je da nas čeka jedna veoma teška utakmica ovde u Jagodini. Ekipu Kluža smo već upoznali, tako da mi moramo dati svoj maksimum jer igramo sad na domaćem terenu, što je prednost za nas i nama naravno taj teren najviše odgovara. Moramo dati svi svoj maksimum i idemo naravno na pobedu jer je to naš cilj i naravno ulazak u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Naravno da će nam biti veoma potrebna podrška sa tribina i želim da ovim putem pozovem sve ljubitelje fudbala i publiku u Jagodini da dođe u što većem broju i da zajedno ostvarimo taj cilj" rekao je Aleksandar Filipović, prvotimac Jagodine.