XS
SM
MD
LG

SLZ: Sledi konačni rasplet "misterije"

Nakon mnogih fuzija, odustajanja i mnoga toga ostaje da se vidi kako ce biti u narednoj sezoni u SLZ. U Valjevu agonija je prekinuta gde je od skoro formiran novi klub tačnije fuzijom "zonaša" Budućnosti i "srpskoligaša Krušika dobijen je novi klub koji nosi naziv Budućnost - Krušik 2014 i igraće naredne sezone u srpskoj ligi pod tim nazivom.

U Smederevskoj opštini ostaje da se vidi koji će klubovi naredne sezone igrati u srpskoj ligi Smederevo, Seljak ili Jasenica.

Ista situacija je i u Požarevačkom okrugu, gde je već odavno ekipa Šapina odustala da se i naredne sezone takmiči u srpskoj ligi, za Mladi radnik koji je ispao prosle postoji nada da opet zaigra u istom rangu.

Nakon tih stvari, na adresu FSRZS stigla je jos jedna nova briga, a to da je jos jedan klub odustao od srpske lige, Partizan iz Bumbarevog Brda.Ovaj klub će u narednoj sezoni nastupati u ligi Šumadijskog okruga, a vredi podsetiti na veliki uzlet ovog kluba u nekoliko poslednjih godina,i osvajanje trećeg mesta u sezoni 2010/11, i osvajanje Kupa Srbije na teritoriji FS Regiona zapadne Srbije

Može se reci da su ovi klubovi već sada gotovo sigurno učesnici Srpske lige "Zapad" u sledećoj sezoni: Pobeda Beloševac, Loznica, Polet, Rudar, Šumadija Arandjelovac, Železničar, Jošanica, Bane, Buducnost-Krušik, Zvižd Kučevo, Sloga Požega i Šumadija 1903