XS
SM
MD
LG

Završen Međunarodni Vrnjački Karneval

Iz godine u godinu Međunarodni Vrnjački Karneval biva sve popularniji i posećeniji sa velikim brojem učesnika među kojima si i deca različitih uzrasta iz naše zemlje i inostranstva. Vrnjačka Banja je do kraja ove manifestacije bila prepuna događanja , a uz Guču i Egzit mnogi ovaj karneval svrstavaju u najveće turističke manifestacije.

Organizator svih ovih dešavanja je Turistička organizacija uz veliku podršku opštine Vrnjačka Banja kao i veliki broj sponzora. Simboličnom predajom ključeva grada predsedniku opštine Vrnjačka Banja Bobanu Đuroviću, na platou kod popularnog Vrapca otvoren 10 jubilarni karneval. Posle svečanog otvaranja program je počeo direktnim emitovanjem emisije "Jedna želja jedna pesma" a zatim kabare "Kako razumeti srbe" u izvođenju Pozorišta na Terazijama, a zatim je grupa "Armuši" imala koncert.

Drugog dana Karnevala grupa "Hari Mata Hari" oduševila je posetioce koncerta poznatim hitovima. Održan je i dečiji maskenbal, na Trgu kod Biblioteke održan je festival "Moravski biseri" na kome su nastupili Hasan Dudić, Nedeljko Bilkić, Gordana Stojićević, Izvorinka Milošević, Era Ojdanić i Bora Drljača. Dečija karnevalska povorka održana je u sredu, a zatim i Festival zabavne muzike "Zlatni melos", koncerti Maje i prijatelja, Mega benda i Alise.

Narednog dana u četvrtak uživala su deca u svojoj predstavi, a zatim su nastupili domaći muzičari, kao i gosti Folklorni ansambl iz Bolivije. U petak na programu su bili plesno veče, festival narodne muzike "Melos- Vrnjačka Banja 2014", Toni Cetinski je imao svoj koncert a zatim je grupa iz Brazila izvela svoj plesni spektakl. Pretposlednjeg dana Karnevala na promenadom je prošetala velika Međunarodna karnevalska povorka, iste večeri održani su koncerti grupa "Van Gog" i "Fantastik Benda".

 

U nedelju poslednjeg dana održan je Festival folklora, šou Marine Aksentijević, zatim koncert "JU" grupe. Pored redovnog bogatog programa u pratećem programu održana je dečija karnevalska olimpijada, festival cveća, horti kulture i starih zanata, zatim spust niz Zapadnu Moravu, Strit fudbal Srbija i Dani aleksandrovačkog-župskog vina. U sedmodnevnom karnevalskom programu bilo je preko 5000 učesnika i preko 250.000 posetilaca karnevala bile su dve karnevalske povorke jedna dečija i druga Međunarodna povorka ,saznali smo od Gorana Karavesovića iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja.