XS
SM
MD
LG

Kraljevići prvaci Srbije

Kraljevske krune su prvaci Fleg lige Srbije. Na finalnom turniru u Kraljevu domaća ekipa je savladala tim Anđeoskih ratnika iz Čačka rezultatom 20:12. U organizaciji Srpske asocijacije američkog fudbala - SAAF, danas je na Atletskom stadionu u Kraljevu održan finalni turnir Fleg lige Srbije, za dečake uzrasta do 16 godina.Učestvovalo je 6 najboljih timova iz cele Srbije koji su se plasirali na završni turnir, iz divizija Sever i Jug. Na osnovu predhodnog plasmana po divizijama u finalu je ovih šest ekipa bilo raspoređeno u dve grupe. Grupa A: Kraljevo Royal Crowns, SBB Vukovi Beograd i Jagodina Black Hornets i grupa B: Čačak Angel Warriors, Inđija Indians i Pančevo Panthers.

Beogradski Vukovi i Inđijanski indijanci su ispali u takmičenju po grupama, a za drugo mesto su igrali Jagodinski Crni Stršenovi i Pančevački Panteri. Kraljevačke Krune i Čačanski Ratnici su uspeli da pobede sve oponente i kao lideri grupa da se direktno plasiraju u finale. U duelu za drugo mesto Jagodinci su savladali Pančevce rezultatom 47:38 (28:19 poluvreme).

Očlekivano "tvrdo" finale su ipak boljom igrom dobile Kraljevske krune. Odbrane u oba tima su većim delom utakmice vodile glavnu reč. Na poluvremenu, pa i skoro do samog kraja finalna je utakmica bila neizvesna i rezultat se lomio, međutim napad Kraljeva se pokazao spremnijim i pred kraj je uspeo da se "odlepi" od protivnika sa već dva tačdauna razlike. Čačani nisu uspeli da stignu ovu prednost, jer su se Krune uspešno branile do kraja. Utakmica je završena pobedom fleg tima popularnih “Kraljevića” rezultatom: 20:12 (7:6 poluvreme).

Zanimljivo je da su oba tima u finalu brojala samo po 7 igrača, ali pokazalo se da su igrači oba tima sa veoma velikim kvalitetom. Glasovima trenera izabran je Nebojša Protić, igrač Čačak Angel Warriors za MVP finalnog turnira FLS 2014. Protić je dobio MVP trofej od SAAF i originalnu zastavu University of South Carolina Gamecock NCAA tima, od Amerikanca Tomija Tompsona, prijatelja Kraljevo Royal Crowns kluba.

Komesar trakmičenja i generalni sekretar, gđa. Zorica Hofman je ispred SAAF uručila MVP trofej, kao i Zahvalnice svim učesnicima finalnog turnira, kao i medalje, bronzane za treće, srebrne za drugo i zlatne za prvo mesto. Ekipi Kraljevo Royal Crowns je uručen i trofej prvaka Srbije u Fleg fudbalu za 2014. godinu. Ekipu Kraljevo Royal Crowns, prvaka Srbije FLS 2014, čine: Filip Bradić, Matija Dragojlović, Luka Jašović, Luka Mihajlović, Filip Minić, Lazar Slavković i Nikola Tomović, predvođeni trenerom Viktorom Todorovićem.


7 .kolo Prva liga Jug
Golden Bears Bor 6 : 12 Pastuvi Požarevac
Werewolves Valjevo 0 : 35 Royal Crowns Kraljevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Angel Warriors Čačak 5 5 0 1.000
2 Royal Crowns Kraljevo 5 4 1 0.800
3 Pastuvi Požarevac 5 3 2 0.600
4 Golden Bears Bor 5 2 3 0.400
5 Pirates Zemun 5 1 4 0.200
6 Werewolves Valjevo 5 0 5 0.000