XS
SM
MD
LG

Šampionska sezona Ekonomca

Peti put uzastopno kragujevački „studenti“ osvojili su naziv prvaka Srbije u futsalu. Ubedljivom pobedom od 10:1, u susretu sa ekipom SAS Marba iz Zrenjanina, u drugoj utakmici finala plej-ofa, Ekonomac je osvojio i šestu titulu šampiona i to bez ozbiljnije konkurencije. Bila je ovo još jedna uspešna sezona kragujevačkih „majstora na petoparcu“. Završena je bez izgubljene utakmice u prvenstvenim i prijateljskim kao i kup susretima i sa samo jednim remijem u Smederevu. Sa ovakvim rezultatima retko koji klub može da se pohvali. To je ostvareno marljivim radom igrača i stručnog štaba, ali i ambiciozne uprave na čelu sa predsednikom i jednim od osnivača ovog kluba prof. dr Veroljubom Dugalićem, koja je i u teškim uslovima obezbedila dobre uslove za rad Ekonomca.

Prof.dr Veroljub Dugalić, predsednik Ekonomca očekuje još bolje rezultate (Foto: M. Jovičić)

- Ovo je bila još jedna uspešna sezona za Ekonomac. Mi smo sezonu počeli prvog septembra i od tada samo jedna izgubljena utakmica u Ligi šampiona od Dinama iz Moskve, vicešampiona Evrope. To je izvanredan rezultat. Osvojili smo titulu šampiona, Kup, ali ostaje onaj naš krajni cilj, a to je plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi. Daćemo sve od sebe da taj cilj ostvarimo. Danas smo, inače, dobili čestitku našeg prijatelja Lorena Morela, prvog čoveka u UEFIA. On nam je poželeo uspeh i na ovoj poslednjoj utakmici u domaćem šampionatu i obavestio nas da smo mi već peta ekipa u Evropi, a moguće je na osnovu još nekih rezultata da budemo i četvrti na rang-listi UEFA. To senzacionalan rezultat – sa zadovoljstvom je sumirao rezultate svog kluba predsednik Dugalić.

Od ovog malog, ali po rezultatima izuzetno uspešnog kluba, koji je poznat i u evropskim okvirima, to se i očekuje. Njegovi igrači čine okosnicu reprezentacije Srbije, koja je učestvovala na Svetskom prvenstvu.

Ekonomac je ove godine drugi put osvojio duplu krunu i od njega se očekuje da nastavi pobedničku seriju na svim frontovima i u narednom periodu.

- Taj teret nosimo godinama i to uspešno. Ovo je šesta titula, druga dupla kruna, dakle od ovakvih igrača to se i očekuje. Taj osećaj obaveze i odgovornosti oni i prihvataju i nastavićemo ovako i dalje. Već razmišljamo o narednoj sezoni. Dobili smo i novog trenera, Cvetanovića sa novim idejama, još boljom i čvršćom igrom i očekujemo, uz neka eventualna pojačanja i bolje rezultate, kako na domaćoj tako i evropskoj sceni – poručio je čelni čovek šampionskog tima Ekonomca, prof. dr Veroljub Dugalić.

Rezultati i amabicije ovog kluba, svakako, zaslužuju čestitke.

 


18 .kolo Prva Futsal liga
Bečej 5 : 3 Novi Pazar
Kolubara 3 : 3 Kalča
Kopernikus 1 : 6 Ekonomac
VIK Naisus 1 : 1 SAS
Vranje 4 : 2 Smederevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 18 17 1 0 52
2 SAS 18 9 4 5 31
3 Novi Pazar 18 9 3 6 30
4 Smederevo 18 8 5 5 29
5 Bečej 18 9 1 8 28
6 Kopernikus 18 7 6 5 27
7 Kalča 18 6 1 11 19
8 Vranje 18 5 3 10 18
9 VIK Naisus 18 5 3 10 18
10 Kolubara 18 1 1 16 4