XS
SM
MD
LG

Petarda Selovarvarinaca, Čukarički - Velika Morava 2:5

U pretposlednjem, 13. kolu Opštinske lige Varvarin, na stadionu u Toljevcu snage su odmerili FK Čukarički iz Kruševice i FK Velika Morava iz Selo Varvarina. Već u 7. minutu utakmice, nakon prekršaja nad Protićem, sudija je opravdano pokazao na belu tačku u korist gostiju. Odgovornost je preuzeo mladi Mihajlović i pogodio za rano vođstvo popularnih Spartanaca. Svega 3 minuta kasnije, Protić sjajnim pasom u prostor upošljava Grujića, koji kao brzi voz probija po desnoj strani i pronalazi Antića, koji duplira prednost Selovarvarinaca. U daljem toku meča fudbaleri Velike Morave nastavili su da stvaraju izgledne šanse, a granitna odbrana predvođena iskusnim Dejanom Janićijevićem uspešno je zaustavljala stihijske napade fudbalera domaće ekipe. Ipak, u 37. minutu, iskusni Danijel Božinović ostaje sam na šesnaestercu i efektnim volejom uspeva da prepolovi vođstvo gostiju. Na odmor se otišlo rezultatom 1:2.

U nastavku, Selovarvarinci nastavljaju sa ofanzivnim stilom igre i lako ugrožavaju protivnika koristeći brzinu napadačkog trija Petrović-Grujić-Antić. Najlepši momenat utakmice bljesnuo je u 50. minutu, kada bek gostiju, Begić, pronalazi Antića duž desne aut-linije, a ovaj volejom sa 35 metara šalje loptu u gornji desni ugao golmana domaćih. Gol koji se retko viđa i na terenima Jelen Super Lige! Već u 55. minutu, fenomenalni Antić upotpunjava het-trik i kruniše današnju partiju. Već tada se moglo naslutiti da tri boda idu u Selo Varvarin. Međutim, nakon spornog duela u šesnaestercu gostiju, sudija pokazuje na belu tačku. Zanimljivo je da se lopte mašio golman FK Čukaričkog, Obradović. Šutira snažno u desnu stranu, ali Ružić čita pokušaj i brani, međutim, lopta se odbija ponovo do Obradovića koji iz drugog pokušaja uspeva da poentira i vrati nadu svom timu. U nastavku igra se razplamsala, a duela je bilo na svakom delu terena. U 85. minutu, nakon polukontre Selovarvarinaca, na asistenciju Grujića, Petrović matira golmana Obradovića i stavlja tačku na pitanje pobednika. Na kraju, ubedljiva pobeda čete Jugoslava Pavića. FK Čukarički - FK Velika Morava - 2:5.

U sledećem, a ujedno i poslednjem kolu šampionata, na programu je lokalni derbi Varvarina, FK Velika Morava - FK Varvarin.

FK Čukarički: Darko Obradović, Miloš Milićević, Nikola Todorović, Ivan Milićević, Marko Mihajlović, Miloš Čabrić, Nemanja Milosavljević, Nemanja Lazarević, Nebojša Jevtić, Danijel Božinović, Ivan Panić. Još su igrali: Nikola Jevtić, Žarko Mijajlović, Ivica Jevtić.

FK Velika Morava: Miloš Ružić, Dejan Ilić, Saša Begić, Bojan Mihajlović, Dejan Janićijević, Milan Usainović, Nikola Petrović, Nemanja Protić, Dušan Antić, Nikola Grujić, Nikola Srećković.


Kostrež 3 : 0 Parcane
Varvarin 4 : 2 Borac
Čukarički 2 : 5 Velika Morava
Gradac 1 : 5 Kiseljak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Varvarin 13 12 0 1 36
2 Kostrež 13 11 0 2 33
3 Borac 13 7 1 5 22
4 Velika Morava 13 7 0 6 21
5 Gradac 13 5 0 8 15
6 Parcane 13 4 2 7 14
7 Kiseljak 13 3 1 9 10
8 Čukarički 13 1 0 12 3