XS
SM
MD
LG

Radnički spreman za polufinale

Iako za protivnika u četvrtfinalu Kupa, večeras (Dvorana „Jezero“, 19,00) imaju šabačku Metaloplastiku, vodeću ekipu u domaćem Šampionatu, rukometaši Radničkog su optimisti.

- Za kratko vreme, igraćemo dve vrlo bitne utakmice za nas, najpre, poslednju četvrtfinalnu utakmicu Kupa protiv Metaloplastike, a potom u plej-ofu, protiv Partizana. Pokušavamo da ostanemo čvrsto na zemlji posle velike pobede i dobre utakmice protiv Crvene zvezde. Verujem da spremni dočekujemo utakmicu protiv Šapčana, prvenstveno, psihički. Imamo sitne povrede nekih igrača, ali mislim da to neće da utiče na rezultat utakmice u Kupu – tvrdi Nedeljko Vučković, trener Radničkog.

Osim toga što su Šapčani bili prvi u Superligi, a i sada u plej-ofu, što ističe trenutni kvalitet ovog tima, poznato je i da njihov način igre, uglavnom, ne odgovara rivalima.

Nedeljko Vučković, Dejan Pralica i Đorđe Spasić (Foto: Šumadijapress)

- Metaloplastika već godinama gura svoj sistem igre, ne menja ništa. Mislim da za to možemo da nađemo rešenje. Igraju atipičnu odbranu. Njima ne možete da se suprotstavite snagom, ako to učinite, u startu ste pogrešili. Treba im se suprotstaviti glavom i tehnikom. U takvoj konstelaciji snaga imate šansu. Pokazali smo i ove, ali i prethodnih godina, da možemo da igramo sa Metaloplastikom, i mislim da imamo šansu, jer igramo kod kuće i daćemo sve od sebe da pobedimo – ističe iizvanredni bek Kragujevčana Dejan Pralica.

Optimista je i levo krilo Đorđe Spasić:

- Dobro smo pripremljeni i daćemo sve od sebe da napad Šđapčana svedemo na minimum. Očekujemo i podršku sa tribina, što može da bude presudno u Kupu, kada odlučuje samo jedna utalmica.