XS
SM
MD
LG

Sutra je novi dan dolazi veliki Partizan

 U paklenoj predusrkšnjoj nedelji voljom žreba Metalac –Farmakom  posle Mege i Radničkog  na Veliku subotu očekuje megdan sa jedinom srspskom ekipom, nikad pobeđenom u novom milenijumu, šampionom Partizanom. U iščekivanju gala spektakla  Valjevci  sabiraju utiske  iz Kragujevca uvereni da su  mogli ,mnogo bolje proći u “Jezeru”gde je Radnički slavio 80:69 u 3. kolu Superlige Srbije

Furiozni nalet još jednom sjajnog Stefana Birčevića , u prvom poluvremenu valjevski tim nije uspeo da odbije. Naprotiv Metalac je podlegao ogromnom pritisku i serijom neverovatnih promašaja omogućio je lagano vođstvo  Kragujevčanima od 12:0. Podatak da   Bakić u prvih 20 minuta ni jednom nije bio fauliran, iako je  bio  modar  od batina do ramena ,a da su mu dosuđena tri faula sve   govori o kriterujumu suđenja, posebno Uroša Obrkneževića. U  nastavku posle vođstva Radničkog od 20 i više poena razlike, nad Bakićem je dosuđeno čak osam faulova, ubacio je tri puta više koševa  nego u prvom delu, odnosno ukupno 24. Uvrede upućene Petru Popoviću  čuli su svi osim službenih lica. U takvoj atmosferi Metalac je uspevao da opstane zahvaljući poenima (14) i skokovima(12) Marka Čakarevića. Nalet  Valjevaca Radnički je odbio u poslednjem kvartalu, ali je 10 minuta prave igre bilo dovoljno da  Savo Lešić  na konferenciji po završetku meča iskreno zažali  zbog pobede od samo 11 razlike. Muta Nikolić je želeo pobedu sa jednim poenom razlike,  najavio je da u Valjevu protiv ovakvog Metalca sa mnogo dobrih pojedinaca, ali još uvek neuklopljenih u kolektiv  nema kalkulacija,  Radnički dolazi na pobedu. Da tako ne bude sigurno će se potruditi izabranici Vladimira Đokića, posebno Petar Popović, na  udaru malobrojnih pristalica domaćina u Jezeru  tokom celog meča.

-Valjda je to njihov odgovor što sam umesto u Radnički došao u Metalac. A, koliko god Nikolić želi  uspeh u Valjevu mi  ćemo se potruditi da pred našim navijačima pobedimo, neću reći sa jednim poenom razlike, nego  ćemo pokušati  pre svega da uzvratimo igrom preko naših ubojitih napadača   Bakića, Tomaševića, Eštona i Čakarevića na prvom mestu da slavimo. Šta je bilo , bilo je okrećemo se Partizanu. Nema vremena  za predah. Sutra nam stiže kompletirani Partizan, sa Bertransom i Gagićem. Sa našom publikom  ništa nije nemoguće –istiće Petar Popović  pobednik iz brojnih rvačkih okršaja sa ljuibimcima kragujevačkih djavola, ljut na sebe zbog promašaja sa linije slobodnih bacanja (4-0) ali  uveren da će već sutra biti bolje u paklu hale sportova „15.septembar.

Vukašin Aleksić sa učinkom od tri poena, i isto toliko asistencija, protiv bivšeg kluba se nije proslavio.

- Ne mislim da je prva četvrtina odlučila, ali tako je na kraju ispalo. Nadali smo se boljem, posle dobre utakmice u Valjevu. Izgubili smo, što i nije tako loše da ne poletimo posle pobede nad Megom. Gledamo napred, nije sramota izgubiti u Kragujevcu, jer ovde su gubile i veće ekipe od nas. Ostaje nam da radimo jos jače I više i da se nadamo boljoj igri i boljim rezultatima.

Utakmica u Kragujevcu je arhivirana, sutra je novi dan , dolazi veliki Partizan. Ulaznica po ceni od samo 200 dinara , je sve manje,  a kakvo interesovanje vlada  u Valjevu bi za Partizan i Arena sa 10.000 mesta bila premala da sve primi pod svoj krov.

 

kalinićeva odbrana na Bakiću

Aleksićev hod po mukama, duel sa Brkićem


14 .kolo Superliga
Borac Mozzart Sport 81 : 83 Radnički
Mega Vizura 82 : 92 Partizan NIS
FMP 76 : 61 Crnokosa
Crvena zvezda Telekom 90 : 53 Metalac Farmakom
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 14 13 1 27
2 Crvena zvezda Telekom 14 11 3 25
3 Mega Vizura 14 9 5 23
4 Radnički 14 8 6 22
5 FMP 14 5 9 19
6 Metalac Farmakom 14 4 10 18
7 Crnokosa 14 3 11 17
8 Borac Mozzart Sport 14 3 11 17