XS
SM
MD
LG
08.04.2014 Administrator

Babić: Bez kalkulacija u Subotici

Nisu imali puno vremena za analizu utakmice s Partizanom (1:1) fudbaleri Vojvodine. Već sutra igraju najvažniji duel u dosadašnjem delu sezone, jer je pred njima revanš polufinala Kupa Srbije, u kojem će, ovog puta u Subotici, odmeriti snage sa Spartakom.

 U prvoj utakmici Novosađani su stekli prednost od 1:0 i “samo” ih 90 minuta deli od željenog plasmana u sedmo finale.

- Morali smo da zaboravimo susret s Partizanom u kojem je naša mlada ekipa pokazala potencijal i uzela bod crno-belima - rekao je Branko Sosa Babić, Šef stručnog štaba Vojvodine. - Pred nama je duel sa Spartakom i po radu na treninzima vidim da su naši igrači željni da izbore pravo da igraju u finalu Kupa Srbije. U prvoj utakmici u Novom Sadu oni su pružili maksimum, verujem da će to učiniti i ovog puta, ali uz punu svest o tome da igraju s jako borbenim i čvrstim suparnikom. Naš odgovor na te kvalitete rivala moraće da budu disciplina i veliki motiv i, ako to pokažemo, mislim da ćemo ostvariti cilj. Pred nama je, u svakom slučaju, jako zanimljiv susret i važno je to što smo podigli nivo samopouzdanja. S velikom pažnjom čekamo sutrašnji duel. Očekujem nervoznu utakmicu zbog značaja rezultata i nadam se da ćemo se na kraju radovati. U svakom slučaju nećemo kalkulisati i pokušavati da čuvamo prednost iz utakmice u Novom Sadu. Naš cilj biče da postignemo bar jedan gol. Što se tiče zdravstvenog biltena, nešto više ćemo moći da kažemo nakon popodnevnog treninga koji ćemo odraditi u Subotici. Sigurno je da sa nama neće biti Mijat Gaćinović koji se povredio na jučerašnjem treningu. Velika je to šteta jer je naš mladi igrač u jednom naletu ali takav je fudbal. Povrede su neizostavni deo igre.

SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ: ZNAMO ŠTA NAS ČEKA

-Svesni smo da nas u Subotici čeka iskusan, motivisan protivnik koji će od prvog trenutka krenuti agresivno. Sigurno je da se nećemo braniti, već ćemo naprotiv igrati kao da je rezultat 0:0. Želimo u finale i mislim da imamo snage da ostvarimo taj cilj.

Ekspedicija Vojvodine otputovala je oko 14:00 časova za Suboticu gde će danas odraditi i jedan trening na Gradskom stadionu.