XS
SM
MD
LG

Preokret do preokreta

Pobeda Beloševac – Šapine 3:4 (0:2). U derbiju ekipa iz gornjeg dela tabele, iskusniji gosti u finišu preokrenuli rezultat i osvojili bodove. Odavno u Beloševcu nije viđena tako dinamična utakmica sa toliko preokreta i golova. Domaći tim očekivao je tešku utakmicu, ali i nastavak uspešne serije. Imao je pobedu u rukama, ali je za nešto više od dva poslednja minuta izgubio bodove. Gosti iz Šapina, na prvom gostovanju u Beloševcu, iznenadili su borbenom igrom u toku cele utakmice. Do izražaja je došla bolja fizička sprema iskusnije ekipe gostiju, koja je u sudijskoj nadokandi vremena preokrenula rezultat i zasluženo odnela bodove sa igrališta pored pruge u Beloševcu.

Od početka, igrači Pobede Beloševac krenuli su ofanzivno u želji da što pre dođu do prednosti, ali su pokušaji Stojanovića i Đorđevića ostali bezuspešni.

U 25. minutu stigla je kazna. Vezista gostiju Stojanović oduzeo je loptu Matanoviću, prošao po levoj strani i savladao Marjanovića. U 37. minutu, gledaoci su videli dve šanse, po jednu na obe strane. Posle prodora Andreje Kostadinovića po levoj strani , Đorđević je dobro šutirao, ali je lopta završila u rukama golamana Nikolića. U kontranapadu, Ivan Nikolajević je sa desne strane pronašao Bogićevića, koji je iz prve, pored uspavane odbrane domaćina, zahvatio loptu i zatresao mrežu. Tako je omogućio Šapinama da na odmor odu sa dva gola prednosti.

Posle analize grešaka u pauzi, izabranici trenera Željka Miloševića pokazali su novo lice. Krenuli su napadački, čvršće i za 15 minuta postigli tri pogotka za preokret od 3:2. U 48. minutu, posle ubacivanja lopte Stojanovića, ispred protivničkog gola loptu je na grudi primio Andreja Kostadinović i iz okreta, sa ivice peterca, smanjio prednost gotiju na 2:1. Ovaj pogodak dao je krila domaćim igračima, koji su nastavili u istom ritmu. U 56. minutu, Miloš Matanović je sa desne strane uputio dijagonalu pred gol Nikolića, a na drugoj stativi našao se Đorđević, koji se “poklonio” i glavom loptu smestio u mrežu za izednačenje 2:2. Zbunjenost odbrane gostiju u 63. minutu iskoristio je brzonogi Varjačić, koji je na pravi način iskoristio povratnu loptu Matanovića i doneo preokret za vođstvo Pobede Beloševac od 3:2.

Vladimir Stojanović (10) u duelu sa igračima Šapina (Foto: M. Jovičić)Nastavili su igrači domaćina napadačku i čvrstu igru i posle ovog pogotka u želji da osiguraju pobedu, ali je ekipa Šapina sredila svoje redove i u 78. minutu imala šansu za izjednačenje. Stojaković je glavom, sa ivice peterca, loptu poslao pored stative. Dva minuta kasnije, Varjačić je atraktivnim potezom preko glave poslao loptu u desni gornji ugao, ali je golman Nikolić pokazao kvalitete i paradom spasao mrežu.

Da je mladi Mateja Kostadinović u 87. minutu bolje šutirao, kada se našao ispred golmana Šapina, verovatno bi Beloševčani slavili pobedu. Međutim, neočekivano, gosti su sa dva pogotka u samom finišu utakmice preokrenuli rezultat. U 89. minutu, najbolji pojedinac u gostujućoj ekipi Stojanović izveo je slobodan udarac, a rezervista Rakić utrčao pored odbrane Beloševčana i iz okreta loptu skrenuo u mrežu golmana Marjanovića. To je bio veliki šok za domaći tim, koji je u sudijskoj nadoknadi vremena dozvolio gostima da preko Ivana Nikolajevića postignu i četvrti pogodak i dođu do pobede od 4:3.

Vremena za “popravni” nije bilo i, umesto Beloševčana, gosti su se juče radovali na igralištu pored pruge, a domaćini tugovali za izgubljenim bodovima, koje su imali u rukama.

Iako su ovaj poraz Beloševčani, posle uspeha protiv Partizana iz Bumbarevog Brda i Bana u Raški, teško podneli, trener Željko Milošević sportski je čestitao gostima na pobedi.

- Bila je ovo utakmica sa mnogo preokreta. U prvom poluvreme nismo se predstavili u pravom svetlu, ali smo drugi deo utakmice odigrali više nego dobro i postigli tri gola. Međutim, potrošena energija, koju smo uložili u pola sata drugog poluvremena, uzela je danak. U poslednjim minutima utakmice primili smo dva gola i pobedu pretvoprili u poraz. Čestitam gostima na pobedi, a mojim momcima na odličnoj igri u drugom poluvremenu. Desilo se nešto što nismo očekivali, ali to je sport. Idemo dalje i spremamo se za utakmicu sa Slobodom u Čačku, gde se nadam da ćemo rezultatski bolje proći – ocenio je trener beloševačkog srpskoligaša Milošević posle jučerašnjeg poraza.

Trener gostujuče ekipe Vladimir Vlajović nije krio zadovoljstvo zbog preokreta koji je načinio njegov tim u samom finišu utakmice.

- Posle našeg vođstva od 2:0 očekivali smo da će Pobeda da nas napadne u drugom poluvremenu, ali niko nije mogao ni da pomisli da će da će uspeti da postigne tri gola. Verovao sam u moje momke i malo smo taktički promenili igru poslednjih 20 minuta. Ubacili smo drugog špica, što se pokazalo kao dobro. Uspeli smo da izjednačimo, a u sudijskoj nadoknadi otvorila nam se situacija za kontranapad iz kojeg smo obezbedili pobedu. Mislim da zasluženo nosimo bodove iz Beloševca – rekao je za “Šumadijapress” trener Šapina Vlajović.

I pored poraza, Pobeda Beloševac je zadržala sedmo mesto na tabeli sa 28 bodova, ali su Šapine povećale prednost na četiri boda i ostale na šestoj poziciji sa 32 boda.

U ostalim susretima 19. kola Srpske lige “Zapad” postignuti su sledeći rezultati: Partizan (BB) – Rudar 1:2, Železničsr – Bane 4:0, Mladi radnik – Sloboda (Č) 0:1, Jasenica 1911 – Loznica 1:2, Polet (Lj) – Šumadija (A) 1:0, Mačva Jošanica 4:0 i Krušik – Seljak 2:2.

U vođstvu je Mačva sa 40, a prate je Polet i Železničar sa po 37 bodova. Pobeda je sedma sa 28, a Partizan iz Bumbarevog Brda četrnaesti na tabeli sa 17 bodova, koliko ima i Šumadija iz Aranđelovca na pretposlednjem mestu.

U narednom kolu sastaju se: Sloboda (Č) – Pobeda Beloševac, Bane – Partizan (BB), Šumadija (A) – Jasenica 191, Rudar – krušik, Seljak – Mačva, Jošanica – Polet (LJ), Loznica – Mladi radnik i Šapine – Železničar.

BELOŠEVAC – Igralište: Pored pruge. Gledalaca: 200. Sudija: Stanko Ostraćanin (Kraljevo). Pomoćnici: Bojan Burojević i Milan Bilbija (obojica iz Čačka). Strelci: Kostadionović u 48, Đorđević u 56. i Varjačić u 63. minutu za Pobedu Beloševac, Stojanović u 25, Bogićević u 37, Rakić u 89. i Nikolajević u 90+2 minutu za Šapine. Žuti kartoni: Vukomanović, Varjačić, Žilović (Pobeda Beloševac), Bogićević, Ognjanović, Mišić (Šapine).

POBEDA BELOŠEVAC: Marjanović, Bajović, Žilović, Ljujić, Petrović, Vukomanović, Matanović, A. Kostadinović (M. Kostadionović), Varjačić, Stojanović, Đorđević (Šimunović).

ŠAPINE: Nikolić, M. Nikolajević (Rakić), Prodanović (Ognjanović), Stojaković, Mišić, Stokić, Jovanović, Stojanović, I. Nikolajević (Pavlov), Živanović, Bogićević.

IGRAČ UTAKMICE: Slobodan Stojanović (Šapine).


Partizan 1 : 2 Rudar
Železničar 4 : 0 Bane
Pobeda 3 : 4 Šapine
Mladi radnik 0 : 1 Sloboda
GFK Jasenica 1911 1 : 2 Loznica
Polet 1 : 0 Šumadija
Mačva 4 : 0 Jošanica ND 2011
Krušik 2 : 2 Seljak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 19 11 7 1 40
2 Polet 19 11 4 4 37
3 Železničar 19 11 4 4 37
4 Loznica 19 10 6 3 36
5 Rudar 19 10 5 4 35
6 Šapine 19 9 5 5 32
7 Pobeda 19 8 4 7 28
8 Jošanica ND 2011 (-1) 19 8 4 7 27
9 Seljak 19 6 6 7 24
10 Bane 19 6 3 10 21
11 GFK Jasenica 1911 19 5 5 9 20
12 Mladi radnik (-1) 19 5 4 10 18
13 Krušik 19 3 8 8 17
14 Partizan 19 5 2 12 17
15 Šumadija 19 4 5 10 17
16 Sloboda 19 2 4 13 10