XS
SM
MD
LG

Vaterpolo: Radnički već sutra u polufinalu LŠ

Posle svih sedam pobeda u Ligi šampiona, vaterpolisti Radničkog Kon Tiki, sutra (Bazen SC „Park“, 18,30) u osmom kolu „B“ grupe dočekuju nemački Špandau i imaju priliku da i teoretski obezbede prvo mesto u grupi i direktan plasman u polufinale „fajnal-siksa“.

U prvom duelu ovih rivala, na poslovično neugodnom bazenu u Berlinu, Kragujevčani su bili ubedljivi – 13:8, ali je ostao utisak da Nemci nisu pokazali sve što umeju. Zato se u šumadijskom taboru nadaju da velika podrška sa tribina može da im pomogne da lakše dođu do pobede.

- Ovo je praktično prva naša „meč lopta“. Ukoliko pobedimo, i matematički bismo obezbedili polufinale, što dovoljno govori o važnosti utakmice. Pripremali smo se na najbolje što smo mogli i posvetili veliku pažnju organizaciji. Omogućili smo gledaocima besplatan ulaz, pa se nadamo punim tribinama i lepoj predstavi – ističe Jugoslav Vasović, sportski direktor Radničkog.

Filip Filipović u duelu protiv Oredee (Foto: VK Radnički)

Špandau je jedan od najtrofejnijih evropskih klubova, apsolutni je vladar Nemačke u prethodniih tridesetak godina, a zlatno doba proživeo je osamdesetih godina prošlog veka, kada je četiri puta osvajao titulu prvaka Evrope, a toliko i vicešampionskih titula. Zahvaljući tradiciji i rezultatima, u ovoj sezoni dobili su „vajld-kard“ za Ligu šampiona, a za plasman na završni turnir moraće, što je u granicama mogućeg, da pobede Radnički.

- Ovo je Nemcima poslednja šansa da zadrže priključak za odlazak na „fajnal-siks“, dok mi imamo tri „meč lopte“ za prvo mesto. Nadam se da ćemo ih već sada izbaciti i tako omogućiti Partizanu da otputuje u Barselonu – lategoričan je Vasović.

Centar Radničkog, Miloš Korolija, dodaje da se Radnički izuzetno pripremao za završetak sezone i da su njegovom timu pobede uvek u planu:

- Imamo obavezu da pobedimo, jer smo favoriti, pogotovo pred domaćim navijačima. Igramo protiv ekipe koja je dobra, ali trenutno ne spada u sam vrh evropskog vaterpola. Nemce, kao i u svim ostalim sportovima, karakteriše da se bore sve vreme, bez obzira na rezultat, što će nam dodatno otežati posao. Predvodi ih trener kogamnogo dobro poznajem, pravi fanatik, u pozitivnom smislu te reči, i sigurno će zahtevati od svojih vaterpolista borbu od početka do kraja. Moramo da damo sve od sebe da izborimo to polufinale koje nam je mnogo bitnosmatraKorolija.

Šumadinci na evropskoj sceni prikazuju sjajne partije od samog starta, a odličnu formu potvrdili su i u Oradei, gde su pobedili sa 16:6.

- Slažem se da je utakmica mnogo važna, jer nam obezbeđuje polufinale Lige šampiona. Ako ponovimo igru iz meča sa Oradeom, pobeda neće biti dovedena u pitanje – kategoričan je Ivan Basara.

 


14 .kolo Prva A liga
BVK Crvena zvezda 15 : 7 Banjica
Radnički 10 : 7 Dunav
ŽAK 6 : 29 Partizan
Nais 11 : 13 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički 14 13 0 1 39
2 BVK Crvena zvezda 14 13 0 1 39
3 Partizan 14 10 0 4 30
4 Vojvodina 14 8 0 6 24
5 Banjica 14 6 0 8 18
6 Nais 14 2 1 11 7
7 ŽAK 14 2 1 11 7
8 Dunav 14 1 0 13 3