XS
SM
MD
LG

Streličarstvo: Grozdanović, Lukićeva, Miković i Ljubinkovićeva šampioni

BEOGRAD, 23. mart (Info centar).- Luka Grozdanović streličar Niša osvojio je šampionsku titulu olimpik stilom na seniorskom Prvenstvu Srbije u Hali sportova u Novom Beogradu.U ženskoj konkurenciji najuspešnija je bila Ksenija Vukić (Srebrna strela) koja je lane bila vicešampionka.

Danilo Mioković (Pančevo) osvojio je petu uzastopnu titulu u dvorani kompaund stilom (lukovi sa točkićima, složeni lukovi) dok je u ženskoj konkurenciji najuspešnija bila Marija Ljubinković (BSK).

Olimpik stilom ekipno su najbolji bili strelačari Niša koji su sa 1.634 kruga odbranili prošlogodišnju titulu ispred Elit arčerija (Beograd) sa 1.622 kruga (lane su bili treći) i novog kluba Velos iz Novog Sada sa 1.603 kruga.

Grozdanović je u raspucavanju bio bolji od Marčela Birđana (Meta 013) dok je treće mesto pripalo Vladimiru Popoviću (Niš). Pre raspucavanja najbolji rezultat imao je Grozdanović - 557 krugova.

Ksanija Vukić je do titule došla posle raspucavanja sa Jadrankom Bacović (BSK). Treća je bila Olivera Mačar (Meta 013). Nova šampionka bila je posle kvalifikacija bila prva sa 529 krugova.

Mioković je u raspucavanje ušao kao prvi sa 583 kruga. Pobedio je Akoša Brindzu (Kastl arčeri), dok je treći bio Boban Maksimović (Elit arčeri).

Prva tri mesta kod dama kompaund stilom pripala su takmičarkama BSK Mariji Ljubinković, Sonji Trobožić i Biljani Mitrović.

Učestvovalo je preko 100 streličara u seniorskim kategorijama. Iduće nedelje u dvorani „Bg sportskog centra Kovilovo“ održaće se Šampionat Srbije za mlađe kategorije.