XS
SM
MD
LG

Ništa od žalbe – pehar Zvezdin

Vaterpolisti Crvene zvezde odbranili su Kup Srbije pobedom nad Radničkim iz Kragujevca.

Posle četiri dana neizvesnosti, Vaterpolo savez Srbije registrovao utakmicu postignutim rezultatom (12:1), zato što, kako je saopšteno, nije bilo materijalne povrede pravila, već je viđena samo sudijska greška.

Gol Denisa Šefika postignut sa celog terena u poslednjoj sekundi utakmice Kragujevčani su smatrali spornim, ali je posle utvrđivanja svih okolnosti utvrđeno je da je postignut u skladu sa pravilima.

Vaterpolistima Crvene zvezde pehar za osvajača Kupa u sezoni 2013/14 uručen je posle utakmice, ali do četvrtka utakmica nije registrovana zbog žalbe Radničkog.

(Foto: VK Crvena zvezda)

Kragujevčani su tvrdili da je došlo do materijalnih povreda pravila prilikom postizanja pobedonosnog gola, zato što je Šefik prilikom upućivanja šuta dva puta zamahnuo, a pored toga je po video zapisu isteklo vreme pre nego što je lopta napustila ruku golmana Zvezde.

Međutim, Takmičarska komisija i Disciplinski sud Vaterpolo saveza Srbije istakli su da nije bilo materijalne povrede pravila, a sudije Golijanin i Ragač, zbog grešaka, kažnjeni su sa po pet mečeva suspenzije.

- Na osnovu analize snimka utvrđeno je da je Šefik šutirao ka golu Radića neposredno pre zvuka sirene kojom se označava kraj utakmice. Taj deo žalbe Radničkog je mogao da se podvede pod materijalnu povredu pravila. Drugi deo žalbe koji se odnosio na nepropisno izvođenje udarca od strane Šefika je takođe odbijen jer po Pravilniku ovakve odluke ne mogu biti predmet žalbe jer predstavljaju slobodno sudijsko uverenje - stoji u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

Prvi čovek Crvene zvezde Viktor Jelenić rekao je da su u redovima ‘crveno-belih’ očekivali takav epilog, dok se zvanični stav Radničkog očekuje.

Radnički ima pravo žalbe Arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije.