XS
SM
MD
LG

Nais počinje godinu utakmicom sa Zvezdom
Posle zimske pauze vaterpolisti Naisa nastavljaju takmičenje u Prvoj A ligi pošto u subotu, 18. januara od 20h gostuju evropskom prvaku Crvenoj zvezdi. U 8. kolu Prve A lige vaterpolisti iz Niša imaju jednog od najtežih rivala. Crvena zvezda je sa 15:3 slavila u Nišu na početku sezone, a u ovom meču ima ulogu favorita.

- Zvezda je izuzetno veliki favorit protiv nas, pogotovo u sastavu u kom idemo u Beograd. Nama je ovo jedna od pripremnih utakmica za predstojeće konkurente, pre svega protiv ŽAK-a. Naša ambicija je da pružimo što bolju partiju i da vidimo u kojoj meri smo spremni i da damo šansu nekim igračima koji nisu bili u sastavu. Isprobaćemo i neke taktičke varijante koje smo uvežbavali tokom pauze. To su neki planovi pred utakmicu sa Crvenom zvezdom. Idemo da se borimo, pa koliko postignemo - kaže Marko Blagojević, trener Naisa.

vaterpolo-klub-nais.jpg
Marko Blagojević i vaterpolisti; foto: vknais.org.rs

Evropski prvak Crvena zvezda je veliki favorit u ovom meču, a i Nais ide dosta oslabljen u Beograd.
- U sastavu sigurno neće biti Nemanje Šilja, Alena Omerovića i Uroša Vasića. Treba da vidimo da li Nemanja Milijanović može da nastupi. Ući će neki klinci, pre svega mislim tu na momke rođene 1997. godine koji su u svojoj kategoriji pokazali neki kvalitet, koji predstavljaju budućnost vaterpola - dodao je Blagojević.

Nais je trenutno šesti na tabeli sa po jednim trijumfom i remijem i 5 poraza.