XS
SM
MD
LG

Draško Ilić već predsjednik?!

Iako sam tvrdi kako još uvijek nije prihvatio kandidaturu za prvog čovjeka Fudbalskog kluba Borac, Draško Ilić je po svemu sudeći novi predsjednik Upravnog odbora premijerligaša sa Gradskog stadiona.

Tome u prilog ide i njegovo prisustvo na jučerašnjem radnom sastanku na kojem su, dan prije početka priprema, bili direktor Stanoja Štrbac, sportski direktor Branislav Krunić i šef stručnog štaba Dragan Jović.

Svoj dolazak na pomenuti sastanak Ilić je opravdao riječima da mu je prisustvovao kao predsjednik radne grupe, te da bi mogao korektno da prenese šta se radi u klubu na današnjem sastanku sa gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem i njegovim saradnicima.



- Danas radna grupa ima dogovoren sastanak sa gradonačelnikom Gavranovićem, predsjednikom gradske skupštine Budimirom Balabanom i resornim načelnicima odjeljenja. Na njemu bi trebalo da dogovorimo neke stvari koje bi Radna grupa trebalo da u najskorije vrijeme definiše sa gradom, kao najvećim finansijerom kluba. Zato sam i bio na jučerašnjem sastanku kako bih se uvjerio da sve teče po planu, ali ujedno i da informišem vodeće operativce Borca šta je radna grupa do sada sve uradila - naglasio je Ilić.

Na posljednjem zasijedanju Skupštine Borca, predstavnici najvatrenijih navijača "crveno-plavih", popularni "lešinari", poručili su preko svojih predstavnika u najvišem klupskom tijelu kako neće podržati izbor Draška Ilića za novog predsjednika Upravnog odbora Borca.

Naime, oni su prvom čovjeku FK Krupa i predsjedniku Područnog fudbalskog saveza Banjaluka, poručili da nije poželjan iz više razloga.

Prvi je taj što oni smatraju da je kandidatura Ilića politički potez, kao i da "lešinari" nikada neće pristati da budu igračka u rukama bilo koje političke opcije ili partije. Takođe, oni smatraju i kako se većina klubova u PFS Banjaluka, na čijem je Ilić čelu, nalazi na ivici egzistencije, pa oni jednostavno ne vjeruju da takav čovjek može uopšte da pomogne Borcu.

Ponavljajući kako još uvijek nije prihvatio kandidaturu za predsjednika kluba, Ilić je naglasio kako u slučaju da ga predstojeća skupština ipak izabere, neće pobjeći od obaveza. Ujedno, istakao je i kako se nada da će sa "lešinarima" brzo naći zajednički jezik.

- Ja nikada nisam Borcu nanio bilo kakvu štetu, jedino sam ovom klubu u par navrata pomogao. Zato i nema razloga da navijači budu protiv mene jer ih izuzetno poštujem kao sastavni dio kluba, ali i zato što Borac bez njih ne bi bio Borac. Mislim da je taj sukob više iskonstruisan nego što se stvarno dogodio. Mene nije politika dovela, ja se njom ne bavim, i nje neće biti u Borcu - tvrdi Ilić.

Ukoliko ipak dođe na čelo Borca, Draško Ilić će nastojati da oko sebe okupi tim ljudi koji će biti u stanju da stabilizuje klub i ponovo ga vrati na staze uspjeha.

- Već sada sam nastojao da kroz radnu grupu sa najodgovornijim ljudima iz grada i Republike Srpske kroz jedan otvoren razgovor definišem i nađem put kojim bi Borac morao da ide i izbjegne onaj najgori scenario, istupanje iz Premijer lige. Jer, ukoliko ne izmiri obaveze prema FS BiH, kao i tužbe bivših prvotimaca, te ne obezbijedi licencu za nastup u Evropi, to je, nažalost, neizbježno. Ovo stanje u kojem se Borac trenutno nalazi proizvod je anarhije koja je u klubu godinama vladala. Sve to proizvelo je u meni obavezu da uđem u ovaj projekat i pokušam da, zajedno sa pravim i odgovornim ljudima, pronađem izlaz iz ove situacije. A radna grupa će Skupštini ponuditi modalitet koji će, nadam se, biti prvi korak prema tom izlazu - zaključio je Ilić.

VESELINOVIĆ: NA POTEZU RADNA GRUPA
Izvještajno-izborna skupština FK Borac zakazana je za četvrtak, 23. januara, u 12 časova i trebalo bi da se održi u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu. Ovo je potvrdio predsjednik Skupštine, Dragan Veselinović.

- Za sada nema naznaka da će se bilo šta promijeniti, tako da je ovaj termin i dalje aktuelan. Do tada očekujem da radna grupa, oformljena na posljednjem zasijedanju ovog tijela, uradi svoj posao i pripremi sve materijale potrebne za izbor novog predsjednika kluba, te članova Upravnog odbora. U ovom trenutku na sceni je samo jedan kandidat, Draško Ilić, ali nije isključeno da se pojavi još neko ime. Čak je klupskim Statutom dozvoljeno i da se na samoj sjednici Skupštine pojavi neki novi prijedlog, mimo onoga koji iznese radna grupa - istakao je Veselinović.

SRĐAN ŠUPUT JE JOŠ UVIJEK U IGRI!
Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u Administrativnoj upravi grada Banjaluke Radenko Đurica potvrdio je da je Draško Ilić kandidat grada za prvog čovjeka FK Borac.

- Tačno da je Draško Ilić kandidat grada i ono što je on predložio na posljednjoj skupštini je veoma kvalitetno i više nego korisno za Borac! Mislim da bi se, ukoliko se to ostvari, stvorili mnogo bolji uslovi za rad, prvenstveno omladinske škole iz koje bi onda izašlo mnogo više talentovanih fudbalera. Da ne govorim kako bi se i sveopšta situacija u klubu popravila. Međutim, ne smije se zaboraviti ni da aktuelnom predsjedniku Srđanu Šuputu nije usvojena ostavka tako da je on po meni prvi kandidat, a Ilić drugi - rekao je Đurica.


 



 


Borac 2 : 3 Travnik
Zvijezda 1 : 3 Vitez
Rudar 1 : 1 Željezničar
Sarajevo 3 : 2 Radnik
Velež 1 : 0 Zrinjski
Mladost 2 : 0 Slavija
Olimpic 0 : 0 Široki Brijeg
Čelik 3 : 0 Leotar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 30 18 7 5 61
2 Široki Brijeg 30 17 8 5 59
3 Sarajevo 30 16 10 4 58
4 Željezničar 30 16 9 5 57
5 Velež 30 15 9 6 54
6 Borac 30 13 6 11 45
7 Čelik 30 10 13 7 43
8 Olimpic 30 10 11 9 41
9 Vitez 30 10 6 14 36
10 Radnik 30 10 6 14 36
11 Mladost 30 8 9 13 33
12 Travnik 30 7 10 13 31
13 Slavija (-3) 30 9 7 14 31
14 Zvijezda 30 9 4 17 31
15 Rudar 30 5 12 13 27
16 Leotar 30 2 3 25 9