XS
SM
MD
LG

Derbi bez pobednika

Posle učešća u napornom takmičenju Elitne grupe Lige šampiona u slovenačkom gradiću Laškom, gde su osvojili drugo mesto, ali nisu izborili plasman u fajnal-for, fudbaleri Ekonomca nastavili su takmičenje u domaćem šampionatu. U drbiju 6. kola Prve futsal lige Srbije, u Smederevu, kragujevački “studenti”, koji su imali stoprocentan učinak u prethodnih pet kola, prvi put su podelili bodove sa protivnikom.

Borko Surudžić postigao efektan pogodak u Smederevu, ali Ekonomac nije pobedio (Foto: M. Jovičić)

Drugoplasirana ekipa Smedereva u duel sa Ekonomcem ušla je izuzetno motivisana u želji da prva savlada višestrukog šampiona Srbije i učesnika Lige šampiona, ali to nije ostvarila. “Studenti” su tri puta bili u vođstvu, ali zbog premoprenosti utakmicama u Sloveniji nisu uspeli i da dođu do šeste pobede u domaćem prvensnstvu. Iako su odigrali ispod svojih mogućnosti, ostali su neporaženi i podelom bodova sa konkurentom za prvo mesto drugoplasiranim Smederevom zadržali prednost od dva boda.

SMEDEREVO – EKONOMAC 3:3 (2:2)

SMEDEREVO – Sala: OŠ „Dimitrije Davidović“. Gledalaca: 400. Strelci: Cvetanović u 16, Stoiljković u 18. i Ristić u 33. minutu za Smederevo, Simić u 8, Rajčević u 17. i Surudžić u 22. minutu za Ekonomac. Žuti:Knežević, Stoiljković (Smederevo). Nagomilavanje prekršaja: Smederevo: 7 (3+4), Ekonomac 8 (4+4).

SMEDEREVO: Knežević, stoilhjković, Pavlović, Ristić, Cvetanović, Ranisavljević, Prvulović, Sabljić, Virijević, Marašević, Filipović, Mihajlović.

EKONOMAC: Aksentijević, Surudžić, Kocić, Rajčević, Janjić, Nikolić, Fetić, Bojović, Vesić, Simić, Rakić, Momčilović.

IGRAČ UTAKMICE: Borko Surudžić (Ekonomac).

U osmom minutu, Miloš Simić je doveo Ekonomac u vođstvo od 1:0. Izjednačio je mladi igrač Smedereva Cvetanović u 16. minutu, a ekspresno Slobodan Rajčević je izvanrednim pogotkom obezbedio drugo vođstvo Kragujevčana. Međutim, u finišu prvog poluvremena Stoiljković je postigao drugi pogodak za Smederevo, pa se na domor otišlo bez rezultatske prednosti.

U drugom poluvremenu, kada je rivalima ponestalo snage, postignuta su još samo dva pogotka, po jedan na obe strane.

U 22. minutu na asistenciju Kocića, Borko Surudžić je treći put na utakmici doveo Ekonomac do prednosti, ali su domaći fudbaleri posle dobre intervencije rezervnog golmana Momčilovića uspeli da dođu do odbijende lopte i postave konačan rezultat 3:3. Strelac je bio Ristić, koji se najbolje snašao i zaresao mrežu Ekonomca.

Odmora za šampiona nema. Već sutra na programu je sedmo kolo Prve futsal lige u kojem Ekonomac dočekuje ekipu Vranja. Ovaj susret odigraće se u Sportskoj hali “Jezero” sa početkom u 19,30 časova.

 


Bečej 7 : 5 SAS
Smederevo 3 : 3 Ekonomac
Vranje 2 : 3 Kalča
VIK Naisus 2 : 2 Novi Pazar
Kopernikus 6 : 3 Kolubara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 6 5 1 0 16
2 Smederevo 6 4 2 0 14
3 Kopernikus 6 3 2 1 11
4 SAS 6 3 1 2 10
5 Kalča 6 3 0 3 9
6 VIK Naisus 6 2 2 2 8
7 Bečej 6 2 1 3 7
8 Novi Pazar 6 1 2 3 5
9 Vranje 6 1 1 4 4
10 Kolubara 6 0 0 6 0