XS
SM
MD
LG

"Musketari" po trijumf u Požarevac

Ribnica je posle dva teška meča na startu sezone na polovičnom učinku. Posle deset odigranih setova osvojena su tri boda, a pred pulenima Boška Mačužića je uvek neugodno gostovanje u Požarevcu. Mladi radnik je na startu iznenadio Kragujevčane, pa „musketari“ uz oprez ulaze u ovaj megdan.

- Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo od napornog duela sa Vojvodinom i da se spremimo za Požarevac. Igrali smo i u pripremnom periodu sa Mladim radnikom, ali to ništa ne znači, jer zvanični mečevi su nešto sasvim drugo. Idemo u goste ekipi koja je dosta promenila tim, čak su i neki igrači promenili pozicije, ali uspeli su da pobede Radnički i sigurno da će šansu da osvajaju bodove tražiti u utakmicama koje igraju pred svojim navijačima – u najavi ovog meča kaže Boško Mačužić trener Ribnice.

Ribnica je pokazala u Kladovu, ali i protiv Vojvodine da ima dobar tim koji igra sa određenim oscilacijama.

- Imamo tih uspona i padova, bili su prisutni u oba prethodna duela, ali vredno radimo da tu boljku iskorenimo ili barem smanjimo. I mi imamo nekoliko novih igrača, treba vremena da se sve složi. Najvažnije je da smo kompletni, oporavio se i Branislav Radović, tako da očekujem da ćemo pružiti dobru igri i nadam se trijumfu – zaključuje Boško Mačužić.

Prošle sezone Ribnica je bila vrlo uspešna u oba duela sa Požarevljanima. Ostvarene su dve ubedljive i maksimalne pobede.

- Bilo bi sjajno da se i sada ponovi taj scenario, ali ne razmišljamo na taj način. Da bi smo ostvarili cilj moramo da prolijemo mnogo znoja i da budemo maksimalno koncentrisani. Rivala uvažavamo, dobar su tim, igraju bolje kod kuće, tako da znamo šta nas čeka. Ovaj susret nam je važan i kao priprema za novi evropski izazov i duel 2. kola Kupa izazivača sa VaLePa Sastamale iz Finske. Ulazimo u jak i naporan ritam, sada je trenutak da pokažemo od čega smo napravljeni, koliko smo spremni i šta možemo da uradimo – kaže kapiten Ribnice Predrag Bićanin.


Ribnica 3 : 1 Jedinstvo
Crvena Zvezda 3 : 2 Vojvodina NS seme
Spartak (S) 1 : 3 Partizan Vizura
Mladi radnik 0 : 3 Spartak (LJ)
Đerdap 3 : 0 Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 18 17 1 49
2 Partizan Vizura 18 16 2 46
3 Vojvodina NS seme 18 12 6 34
4 Radnički 18 9 9 29
5 Ribnica 18 8 10 26
6 Spartak (LJ) 18 8 10 22
7 Đerdap 18 7 11 22
8 Mladi radnik 18 7 11 22
9 Spartak (S) 18 6 12 19
10 Jedinstvo 18 0 18 1