XS
SM
MD
LG

Goč šampion

U izvanrednom ambijentu dostojnom najvećih sportskih priredbi svetskog ranga u Kraljevu je održan fajnl for Druge vaterpolo lige Srbije. Šampion za 2008. godinu je Goč iz Vrnjačke Banje koji je pokazao najviše, posebno u finalnom susrfetu sa domaćinom turnira, ekipom Kraljeva. Najbolje ekipe „Južne“ grupe po treći put delile su megdan u ovoj sezoni,a posle dve pobede „delfina sa Ibra“ usledio je surovi revanš Banjčana koji su najviše pokazali kada je trebalo, u samom finalu. Utakmica je odigrana pred više od hiljadu gledalaca, u brazilskoj atmosferi, uz ritam koji su davali trubači. Meč dostojan finala nacionalnog plej ofa obilovao je uzbuđenjima, Goč je poveo, ali su domaći brzo okrenuli, da bi se miroljubivo završila prva četvrtina. U drugoj potpuna dominacija Kraljeva, braća Miodrag i Aleksandar Stanković, uz Aleksića doneli su domaćinu dva gola viška, ali od tog trenutka Kraljevčani punih 12 minuta nisu dali gol i Goč se vratio u igru. Činilo se da su produžeci neminovni kada je A. Stanković doneo Kraljevu izjednačenje 5-5. Ipak, Jovan Radojević je u samoj završnici susreta iskoristio priliku i igrača više i doneo Goču pobedu i veliku radost za stotinak navijača koji su iz prestonice srpskog turizma došli da bodre svoje ljubimce.
- I pre početka prvenstva sam rekao da će Goč i Kraljevo rešavati pitanje prvaka i to se obistinilo. Mi smo zasluženo slavili, ali sve čestitke treba uputiti i domaćinu, jer je ove sezone samo jednom poražen i to od nas u finalu. Atmosfera neverovatna i to treba da bude razlog više da ovaj grad dobije zatvoren bazen, Kraljevčani to uveliko zaslužuju. Naravno, tako nešto je potrebno i Vrnjačkoj Banji – rekao je posle uzbudljivog finala Aleksandar Milićević kapiten Goča.
- Krivo mi je najviše zbog ove sjajne publike što nismo ponovo osvojili titulu prvaka i njima dugujemo veliku zahvalnost. Goč je zalsuženo slavio, mi smo celu sezonu odigrali sjajno, ali eto u finalu nam se nije dalo. Okrećemo se narednoj sezoni i sada imamo motiv više da titulu vratimo u Kraljevo. Na našem bazenu nismo poraženi skoro šest godina i zato nam ovaj neuspeh teško pada – naglasio je kapiten Kraljeva Miloš Genčević.

U utakmici za treće mesto, posle velike borbe Dinamo iz Pančeva je pobedio beogradski Vračar sa 8:7. Ipak, ovaj meč je imao i „treće poluvreme“, jer je zbog žalbe Vračara pitanje pobednika rešeno tek posle pregledanog snimka sporne situacije.
Po završetku utakmice Dragan Arsović predsednik Takmičarske komisije VSS podelio je pehare i medalje najboljim timovima,a predsednik VPK Kraljevo Dr. Dane Lukić uručio je priznanja najboljima. Milorad Aleksić iz VPK Kraljevo je sa 8 golova najbolji strelac, Miloš Jovanović (Goč) je proglašen za najboljeg golmana, dok je njegov kluski drug Milan Petrović proglašen za najboljeg igrača Fajnl fora u Kraljevu.




                                    VPK Kraljevo – PVK Goč 5:6 (2:2, 2:0, 0:2, 1:2)

Gradski bazen Gledalaca: preko hiljadu Sudije: Njegovan i Golijanin (Beograd) Igrač više: Kraljevo 8 (2), Goč 8(3)
Kraljevo: Kanlić, A. Petrović, Baltić, Živić, M. Stanković 1, Vučetić, Genčević, Milović, Rozgić, A. Stanković 2, Stojković, Petrović, Srećković, Aleksić 2 Trener: T. Ćirić
Goč: M. Jovanović, N. Jovanović, Jeremić, Stojković, Milićević 2, Vukomanović 2, Petrović, Ursić, Đorđević, Čedić, Radojević 2, Dabović, Đoković, Kolaković Trener: B. Novoselac


Kraljevo 17 : 6 Goč
Rasina 13 : 6 Paraćin
Valis 16 : 6 Jagodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kraljevo 6 6 0 0 18
2 Goč 6 4 0 2 12
3 Valis 6 4 0 2 12
4 Rasina 6 2 0 4 6
5 Paraćin 6 2 0 4 6
6 Jagodina 6 0 0 6 0