XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Polufinale Dejvis kupa veliki izazov

BEOGRAD, 4. jun (Info centar).- Alisa Marić, ministar omladine i sporta Srbije na sastanku članovima rukovodstva Teniskog saveza Srbije, upoznala se sa pripremama za organizaciju polufinala Dejvis kupa između Srbije i Kanade u Beogradu od 13. do 15. septembra. Na radnom sastanku u TS Srbije predsednik UO TSS Toplica Spasojević i njegovi saradnici upoznali su Alisu Marić sa izazovima koji donosi organizacija ovog značajnog takmičenja, teškoćama sa kojim se susreće teniska organizacija, kao i o planovima.

- Tenis je već dugo godina zaštitni znak Srbije i srpskog sporta – istakla je Alisa Marić.- Završnica Dejvis kupa je izvanredna prilika da se još jednom pokažemo kao dobri organizatori i domaćini, ali i da se u rezultatskom pogledu u teniskom svetu potvrdimo kao velesila.

Počasni predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović izložio je Alisa Marić planove za i izgradnju nacionalnog teniskog centra.

- U ovoj teškoj situaciji činimo zaista sve kako bismo našim teniserima omogućili da ponove istorijski uspeh - osvajanje Dejvis kupa. Neke stvari nam već sada idu na ruku jer su, na primer, velike šanse da finale igramo u Beogradu i tu priliku moramo da iskoristimo na najbolji mogući način – rekao je Živojinović i zahvalio se Alis Marić na podršci Ministarstva omladine i sporta Srbije teniskom sportu.

Čedomir Šoškić, menadžer Teniskog saveza Srbije , uručio je Alisi Marić kapitalno delo, enciklopediju tenisa, istoriju “belog sporta” u Srbiji i Jugoslaviji u poslednjih devedeset godina.