XS
SM
MD
LG

Druga liga Zapad: Metalac Takovo - Partizan Lipljan 0:3

Derbi meč poslednjeg kola drugoligaškog zapada nije opravdao taj epitet! Iako se nije puno odlučivalo u ovoj utakmici, jer je ekipa Bukovica Putevi iz Ivanjice već odavno prvak i prvoligaš, ovo je trebalo da bude meč koji je odlučivao samo o prestižu i naravno očekivala se uzbudljiva utakmica što su po tradiciji ova dva tima pokazala sezonama unazad. Međutim od svega toga ništa, krivci i jedni i drugi.

Odbojkaši iz Lipljana maksimalno motivisani da vrate dug domaćinu za poraz u prvom delu u Zubinom Potoku nisu imali milosti ni popusta prema domaćinu ni u jednom trenutku, dok domaćin čiji trener je na početku utakmice kombinovao ostavivši neke od igrača iz startne šestorke na klupi jednostavno nije delovao kao ekipa koja bi mogla da se ozbiljnije suprostavi raspoloženim odbojkašima Partizana. Epilog svega ovoga je iznenađujuće ubedljiv trijumf Lipljanaca za samo 52 minuta efektivne igre od 3:0, čime su  dostigli ekipu Metalac-Takova na drugom mestu tabele drugoligaškog karavana. Kako su Lipljanci počeli ovaj meč tako su ga i završili, malo su grešili bili bolji apsolutno u svi segmentima igre i očitali lekciju domaćim odbojkašima što pokazuje i rezultat po setovima 25:12, 25:19 i 25:14. Svi igrači u gostujućem timu pokazali su u ovom meču kako se bori za klubske boje i odigrali su i ovaj poslednji meč u prvenstvu na visokom nivou još jednom dokazavši da je Lipljan debelim slovima ucrtan na odbojkaškoj mapi Srbije, jer se već šestu sezonu za redom nalaze u vrhu drugoligaškog karavana, a osnovu ekipe čine igrači iz sopstvene škole.

Na kraju treba pomenuti da su se kroz sezonu odbojkaši iz Lipljana susretali sa velikim problemima. Već nekoliko sezona naša država ostaje nema na rezultate koje postižu ovi momci koji žive u getu, na centralnom Kosmetu i prevaljuju veliki put da bi igrali utakmice bilo kao gosti ili domaćini, a pri tom postižu zavidne rezultate, jednostavno ostavljeni su bez osnovne pomoći koju imaju apsolutno sve ekipe koje se takmiče. Međutim Opština Gračanica na čelu sa gradonačelnikom g-dinom Bojanom Stojanovićem, jedina je imala razumevanja za ono što rade ovi momci. Na polusezoni preuzeli su sve troškove lige, prevoza stali iza odbojkaša Partizana da završe ligu kada su bili na pragu istupanja ostavljeni na cedilu od svih. Zbog svega učinjenog odbojkaški klub Partizan iz Lipljana duguje im zahvalnost  što su zajedno sačuvali tradiciju kluba, odbojke i nastavili da se bore za što bolje rezultate!

OK METALAC TAKOVO GM - OK PARTIZAN LIPLJAN0:3 (12:25, 19:25, 14:25)

Gornji Milanovac – Hala: SC Breza. Gledalaca oko 100. Sudije: Sušić, Grujić (Kraljevo). Delegat: Veljović (Kraljevo). Meč trajao: 52 minuta.

OK METALAC-TAKOVO: Ćosović, Polomac, Manojlović, Ćosić, Carević, Milošević, Miljanović (libero), Đurović, Ignjatović, Matović, Jestrović, Danilović. Trener: M.Milošević.

OK PARTTIZAN: A.Rašić, M.Rašić, Petrov, Popadić, Karadžić, N.Kostić, Dančetović (libero), Ilić, Sojević. Trener: S.Rašić.

 

 


Metalac Takovo 0 : 3 Partizan
Užice 3 : 1 Brezovica
Lučani 2 : 3 Antena
FAP Livnica 0 : 3 Bukovica Putevi
Ribnica 2 3 : 1 Priboj
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bukovica Putevi 18 18 0 54
2 Partizan 18 12 6 38
3 Metalac Takovo 18 13 5 38
4 Ribnica 2 18 11 7 28
5 Užice 18 9 9 28
6 Lučani 18 8 10 27
7 Antena 18 7 11 20
8 Priboj 18 5 13 16
9 FAP Livnica 18 4 14 13
10 Brezovica 18 3 15 8