XS
SM
MD
LG

Holanđani opet lideri u Vojvodini

Klub malog fudbala Leteći Holanđanin je ubedljivo pobedio starog rivala, još iz prvoligaškog karavana ekipu Foruma iz Vršca sa 9:3 (4:2). U prvom poluvremenu gosti iz Vršca su se predstavili u dobrom svetlu nekih petanaestak minuta, ali su potom stvari došle na svoje mesto jer su narandžasti dodali gas i postigli nekoliko efektnig golova. Forum je vodio sa 1:0 i 2:1 ali je to bilo sve što su uradili u Vrbasu. Trener gostiju Varađan je izostavio nekoliko prvotimaca čisteći žute kartone i spremajući tim za poslednje kolo kada u Vršac dolazi Kikinda direktan konkurent za opsatnak. Sa druge strane Igor Miricki je uzakao poverenje svim igračima koji su bili upisani u protokol utakmice i nije pogrešio. Leteći su napravili pravu egzibiciju u drugom delu susreta, i brzopletost igrača vrbasa je kriva što rezultat nije još ubedljiviji.

U Sremskoj Mitrovici je odigran zanimljiv i neizvestan duel, koji je završen nerešenim rezultatom Deus – SAS 4:4, domaćini mogu biti zadoljniji osvojenim bodom jer je četa Sime Batinice izgubila korak sa vodećim Letećim Holanđaninom. Kikinda je konačno pobedila i to direktnog konkurenta ekipu Kraljevićeva iz Kačareva sa ubedljivih 6:2. A sinoć je odigran odličan futsal meč u Kuli gde su se sastali Hajduk i novosadska Tvrđava. Utakmica puna tempa, lepih poteza, brzih akcija i filigrantskih dodavanja je završena 1:1. Prisutni gledaoci su imali priliku da uživaju u atraktivnom futsalu, u prvo delu meča domaći je poveo u 14. minutu golom Ćetkovića a kuljani su propustili još nekoliko prilika koje je osujetio vrlo dobri golman Molnar iz Novog Sada. U drugom delu je viđena poptuna opsada gola kuljana, igrači Tvrđave su neprestano napadali gol odličnog Anđelića. Marojević, Tankosić, Ljevaja, i soatli u neboplavim drsovima su uspeli samo da izjednače. A priliku su propustili i jedni i drugi sa 10 metara iz kaznenog udarca, tako da je na kraju ostalo 1:1.  Narednog vikenda igraju se mečevi poslednjeg , 7. kola, jesenjeg dela prvenstva a sastaju se: kmf „ Tvrđava“ – kmf „Leteći Holanđanin“, kmf „SAS“ – kmf „Hajduk“, kmf „Forum“ – kmf „Kikinda“ i kmf „Kraljevićevo“ Kačarevo – kmf „Deus futsal“ Sremska Mitrovica.

U vojvođanskoj futsal ligi, strelci su bili veoma raspoloženi, a postignuti su sledeći rezultati:  kmf „Nova Pazova“ – rkmf „Arena“  Ruma  7:0, kmf „Viking“ Ruma – kmf „Sombor“  11:4, ofk „Bačka“ Bačka Palanka – kmf „Kepa 9“ Stajićevo  2:2, i kmf „Šampion“ Subotica – kmf „Telep“ Novi Sad  5:3. 


Leteći Holandjanin 1 : 5 Tvrdjava
Hajduk 6 : 1 SAS
KMF Deus futsal 3 : 0 Kraljevićevo
Kikinda 0 : 5 Forum
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SAS 14 10 2 2 32
2 Leteći Holandjanin 14 8 1 5 25
3 Forum 14 7 3 4 24
4 KMF Deus futsal 14 7 3 4 24
5 Tvrdjava 14 5 5 4 20
6 Hajduk 14 5 2 7 17
7 Kikinda 14 2 3 9 9
8 Kraljevićevo 14 1 3 10 6