XS
SM
MD
LG

Težak poraz Zadrugara u seoskom derbiju

U Subotu, na stadionu Livade, u Izvoru, odigrana je prvenstvena utakmica Okružne lige Pirot, između starih sportskih prijatelja ali ljutih protivnika na terenu, ekipa Napretka iz Izvora i Zadrugara iz Krupca. Susret je počeo uz kišu koja ja padala tokom cele utakmice, koja kao da je nagoveštavala pljusak golova na terenu. Na početku utakmice obe ekipe svojom igrom nisu pokazivale da će biti dosta golova jer se igralo dosta čvrsto na sredini terena, što se moglo čuti i u samom gledalištu gde su pojedini navijači međusobno pričali da će biti 0-2 golova. U 30 minutu, najbolji igrač lige Golubović Nenad iz Napretka, koji igra na poziciji zadnjeg igrača odbrane krenuo je u napad i negde na dvadesetak metara dobio loptu od svog saigrača i raspalio po njoj u pravca vrata gostujuće ekipe i postigao pogodak, te je domaćin poveo sa 1: 0. Domaća ekipa je od tog pogotka počela da igra brže i bolje te je takva njihova igra rezultirala i drugim pogotkom Pešić Marka u 38 minutu. Na odmor se otišlo velikom prednošću domaće ekipe. Odmah na samom početku drugog poluvremena, kao i iz groma hladan tuš za goste, Veljković postiže pogodak za vođstvo od 3: 0. Od tog pogotka gostujuća ekipa više nije bilo na terenu igrala je samo jedna ekipa i postizala pogodtke Jocić Nenad 51, 62 i 69 minut, a nakon toga i kao što je počelo pogotkom Golubovića u prvom poluvremenu tako se i završilo u drugom njegovim pogotkom u 82 minutu. Jedini pogotak gostujuća ekipa postigla je iz KU u 80 minutu, za konačan rezultat od 7: 1 za Napredak. Ovom pobedom Napredak je prekinuo neugodnu tradiciju unazad nekoliko godina, gde je ekipa Zadrugara redovno pobeđivala Napredak takođe visokim rezultatima, što na njhovom terenu, što u Krupcu. Na terenu jedina mrlja tokom celog susreta desila se u 58 minutu, kada je igrač Napretka Veljković Zoran uhvatio protivničkog igrača Nikolić Vladimira za bradu, a nakon toga ga i odgurnuo od sebe, a veoma dobri sudija koji je bio veoma blizu mesta događaja ispravno Veljkovića isključio iz igre.

Gledalaca: 100. Pogoci: Golubović u 30 I 82 minut, Pešić u 38, Veljković u 46 minut, Jocić u 51, 62 i 69 minut za ekipu Napredak, za Zadrugar Petrović iz KU u 80 minut. Opomenuti igrači : Zadrugar Đorđev u 13 minutu i Nikolić u 58 minutu. Isključeni igrači: Veljković Zoran u 58 minut. Sudije: Stanković Zoran 7, 5, Milenković Dejan 7, Živković Aleksandar 7). Delegat: Nikolić Siniša. Igrač utakmice: Golubović Nenad (Napredak).

NAPREDAK: Stanković (Panić od 83 minut), Jovanović, Selimović, Pančić, Golubović, Petrović, Jocić, Veljković. M (od 70 minut Ćirić), Veljković, Vasić (od 73 minut (Radovanović. G), Pešić.
ZADRUGAR: Petrović, Nikolić, Lilić, Kostić, Penčić, Đorđev, Rakić, Mitrović, Gubin, Petrović, Živković. (Živković od 46 min).