XS
SM
MD
LG

Arsić: Vratićemo Voždovac na mesto koje zaslužuje!

Lazar Arsić došao je ove zime kao jedno od najzvučnijih pojačanja prelaznog roka i pokazao je da je vrsni igač, a to pokazuju i golovi i akcije u kojima je Arsić učestvovao, a koje su završavale pogotcima.

U prolećnom delu prvenstva Arsić je postigao tri pogotka uz isti broj asistencija, što ga svrstava na deobu drugog mesta strelaca ekipe zajedno sa Sikimićem i Lukovićem. Sjajan učinak za igrača sredine terena, a toga je i on svestan.

– Zadovoljan sam svojim igrama ovog proleća, iako smatram da bih mogao i trebao da budem na višem nivou, kao i ceo tim. Završićemo sezonu u donjem delu tabele, što nikako ne priliči klubu kakav je Voždovac. Počeli smo sjajno, ali su utakmice na strani bile problem, dok na svom terenu nemamo poraz u 2019. godini i to sigurno govori da ekipa ima kvalitet, samo treba da to pokaže i na utakmicama koje se igraju u gostima. 

Kada je reč o sledećoj sezoni, Arsić nema dilemu  – Voždovac ima tim za velika dela.

– Sledeće sezone moramo pucati na sam vrh tabele, to je ono što renome kluba zaslužuje. Evropske ambicije kluba su realne po svim osnovama, i na nama je da na terenu to i dokažemo.

Kao neko ko je imao prilike da igra u nekoliko klubova, kako domaćih, tako i inostranih, Arsić govori i o uslovima koje Voždovac pruža igračima.

– Voždovac je sigurno jedan od najorganizovanijih klubova u kojem sam imao prilike da igram. Saigrači su sjajni ljudi pre svega, a zatim i fudbaleri. Tim je fenomenalan spoj iskusnih profesionalaca i mladih igrača koji mogu da mnogo nauče od iskusnijih kolega. Na “Krovu” imamo sve uslove koji su nam potrebni i infrastruktura koju klub poseduje je zaista jedinstvena.

U poslednje dve utakmice koje je Voždovac igrao na svom stadionu, protiv Mačve i Bačke, Arsić je bio strelac golova koji su doneli ekipi opstanak u ligi.

– Srećan sam zbog važnih golova i nadam se da je ovo poslednji put da se ime Voždovca spominje uz “opstanak u ligi”. Spremićemo se za najviše domete u sledećoj sezoni u to nema sumnje. U nedelju nas očekuje utakmica protiv Spartaka kojom stavljamo tačku na ovu sezonu, i bilo bi lepo da i tamo postignem pogodak.

Fudbaleri Voždovca igraju protiv Spartaka u Subotici u nedelju od 19 časova. 


Spartak ŽK 2 : 1 Voždovac
OFK Bačka 0 : 1 Dinamo
Radnik 3 : 0 Mačva
Rad 1 : 1 Zemun
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 13 8 16 28
2 Spartak ŽK 37 12 10 15 27
3 Voždovac 37 12 7 18 25
4 Mačva 37 10 11 16 25
5 Rad 37 7 12 18 23
6 Dinamo 37 9 6 22 23
7 Zemun 37 6 12 19 21
8 OFK Bačka 37 7 9 21 18