XS
SM
MD
LG

Milojević: Mudro u derbiju

Pred 160. večiti derbi, odnosno meč 33. kola Superlige, šef stručnog štaba Vladan Milojević rekao je kako nije dovoljno igrati samo srcem, već da moraju biti i mudri i pametni.

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće Partizan u četvrtak od 19 časova na stadionu „Rajko Mitić“. Pre nego što je izneo očekivanja od susreta sa večitim rivalom, trener Milojević posebno je istakao uspeh košarkaša Zvezde i veliko srce zvezdaša.

Od srca čestitam našim košarkašima na osvojenoj tituli ABA lige i plasmanu u Evroligu u celog stručnog štaba i igrača. Zahvalio bih se i svim navijačima, našim Delijama, koji su opet pokazali koliko su humani. Ostvarili su cilj i prikupili više od 900 jedinica krvi. I njima čestitam od srca, neka samo nastave sa tako dobrim delima – naglasio je Milojević i okrenuo se 160. velčitom derbiju:

Još jedan derbi, u ovom slučaju u plej-ofu, vrlo značajna utakmica sa svih aspekata, i što se tiče takmičarskog, i što se tiče prestiža. Večiti derbi je uvek večiti derbi i nikada nijedan nije mogao, niti će moći, da se gleda samo bodovno. To je sasvim posebna utakmica u kojoj ima svega. Očekujem da odigramo dobro, da se prikažemo u pravom svetlu i pokažemo reakciju u odnosu na poslednji meč na Banovom brdu.

Milojević se osvrnuo i na poslednji susret, i poraz od Čukaričkog u drugoj rundi plej-ofa.

Dogodio se raspad sistema pod znacima navoda, dosta toga nije štimalo onako kako smo želeli i kako smo se pripremali. Analizirali smo utakmicu, od mojih igrača tražim da rade sve ono što smo se dogovorili i svako ima svoj zadatak, a na Banovom brdu to nije funkcionisalo. Uvek sam iskren prema igračima bez obzira na rezultat, uvek sam najpre samokritičan, dosta smo razgovarali i stavili ad akta taj meč. Do tog duela imali su veliki niz koji je sada prekinut, to je fudbal. Zato je i derbi nepredvidiv, niko nikada precizno ne može da kaže kako će da se razvija utakmica, čine je splet naboja, meč ide u jednom toku pa se promeni i najmanja greška može da se kazni. Samo se nadam i želim da budemo bolji nego u prethodnim utakmica, a videćemo koliko ćemo u tome uspeti.

Kada je reč o zdravstvenom biltenu, Milojević ima samo jedan problem.

Osim Boaćija, koji sigurno neće biti spreman jer nije uspeo da sanira povredu, ostali su svi u konkurenciji za sastav. Pošto sam ja trener, uvek izvedem najboljih 11 igrača za taj meč, ja odlučujem o tome sa svojim saradnicima i verujem da za mnoge to neće biti najboljih 11. Ali, sa njima ja radim svaki dan i znam mnoge stvari zbog kojih izaberem baš tih 11. Lako je pričati posle utakmice, zato sam ja trener i moja odgovornost najveća jer ih biram pre utakmice.

Duel na Marakani biće treći ovosezonski derbi u Superligi.

Treba biti koncentrisan svih 90 minuta, nije dovoljno ići samo srcem, moramo biti i mudri i pametni. Derbi je utakmica u kojoj morate da imate sve. Uvek idemo na pobedu. Nikada nisam gledao na fudbal da je neko izraziti favorit, toliko pute se pokazalo da to ne važi. I dok sam gledao Zvezdu, i dok sam bio posle igrač, bilo je toliko derbija i bodovnih rzalika, pa je svaka pretpostavka pala u vodu. Večiti derbi je uvek posebna utakmica i drugačija od svih drugih. Tenzija uvek postoji, manja ili veća, ali nijedan dan ne prođe bez pritiska. Trudićemo se da sutra budemo dobri i da damo sve od sebe – zaključio je Milojević.


Crvena zvezda 3 : 0 Napredak
Radnički (N) 2 : 2 Mladost
Partizan 2 : 0 Proleter
Čukarički 1 : 1 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 33 3 1 60
2 Radnički (N) 37 25 10 2 48
3 Partizan 37 20 9 8 42
4 Čukarički 37 18 12 7 39
5 Mladost 37 16 9 12 34
6 Napredak 37 12 12 13 28
7 Proleter 37 10 11 16 22
8 Vojvodina 37 10 11 16 22