XS
SM
MD
LG

Drama u Čempionšipu na vrhuncu, kiks Noriča i pobjeda Šefilda

Čempionšip ulazi u svoju završnicu. Ostalo je dva kola do kraja a drama je na vrhuncu. Pogotovo nakon kiksa vodećeg Noriča i pobjede Šefild Junajteda.

Foto: Twitter

Norič je gostovao na ''Britanija Stadionu'' kod ekipe Stouka. Dominirali su u prvom poluvremenu i pogotkom Hernandeza poveli su sa 1-0. I u nastavku su imali veći posjed lopte ali je Stouk sjajno koristio posjed i stvorili su veliki broj šansi. Golom Ešlija Vilijamsa došli su do izjednačenja. Ipak, Norič je ponovo poveo a strijelac je bio Temu Puki. Stouk je do kraja susreta došao do izjednačenja a strijelac je bio Edvards.

Šefild Junajted pobijedio je Hal u gostima sa 3-0. Strijelci su bili dva puta Mekgodrik te jednom Stivens a svi golovi viđeni su u prvom poluvremenu. 

Norič je lider sa 88 bodova, Šefild Junajted ima 85 dok je treći Lids sa 82 i ima utakmicu manje. Oni večeras igraju protiv Brentforda u gostima. Do kraja su dva kola a prva dva tima direktno idu u Premijer Ligu. Sve ovo ukazuje na to da nas čeka prava drama u završnici najjače druge lige na svijetu.