XS
SM
MD
LG

Tašmajdan iznenadio Partizan u Kupu Srbije

Veliko iznenađenje u četvrtfinalu Kupa Srbije u ragbiju 13. Ragbisti Tašmajdan Tigrova savladali su na Adi Ciganliji Partizan 30:10 (18:6) i tako eliminisali nekadašnjeg osvajača iz daljeg toka takmičenja.

Posle pune dve godine izgubili su crno-beli jednu utakmicu u domaćim okvirima, a da to nije od večitog rivala Crvene zvezde. Drugoligaš Tašmajdan potpuno je zasluženo ostvario plasman u polufinale, iako početak utakmice nije nagoveštavao takav ishod.

Radnički Novi Beograd - Radnički Niš

Partizan je preko Bobana Jankovića stigao do vođstva već u 4. minutu meča, ali potom kao da je u prvom poluvremenu postojao samo jedan tim. Taš je postigao četiri vezana eseja do pauze i nagovestio da će se posle dužeg vremena u srpskom klupskom ragbiju 13 dogoditi jedno iznenađenje.

Pokušo je Partizan u nastavku da stigne do preokreta, međutim Tigorvi su izdržali silovitih prvih deset minuta drugog dela favorita i potom samo do kraja uvećali prednost za ubedljivih 20 razlike. Nakon nekoliko sezona u kojima nije imao takmičarski tim, Tašmajdan se pojačao igračkim kadrom uglavnom iz prošlogodišnjeg sastava Dorćola i već je napravljen rezultat vredan pažnje.

Plasman u četvrtfinale obezbedila je i ekipa Radničkog iz Niša koja je ponovo bila bolja od imenjaka sa Novog Beograda – 52:20 (26:12). U svega nekoliko nedelja Nišlije su ponovo u direktnoj borbi eliminisali rivala iz prestonice, prvo u baražu za Super Ligu Srbije, a sada i u Kupu.

Radnički Novi Beograd - Radnički Niš

Ovoga puta pobeda je ostvarena na gostovanju, odnosno na terenu Sportskog centra Inge gde je viđena jako dobra utakmica u kojoj je niški Radnički držao prednost od početka do kraja. Sa čak četiri eseja gosti su lako stigli do prednosti 22:0, posle koje se praktično nisu osvrtali do kraja.

Novobeogradski Radnički se držao koliko toliko rezultatski u igri tokom većeg dela, ali je prednost Nišlija konstantno bila dvocifrena. Na kraju esejima Mihajla Jovića i Miloša Tamburića stiglo se i do maksimalnih 32 razlike.

Svoje mesto u polufinalu očekivano je ostvarila i ekipa branioca trofeja Crvene zvezde. U duelu dva bratska kluba, Zvezda je takođe na Adi savladala Crvene kengure 50:22. Preostali učesnik polufinala, biće poznat naknadno, pošto je meč između Morava Geparda i Dorćola odložen.