XS
SM
MD
LG

Preokretom do pobede

Zasluženo su večeras, na svom „Čairu“ igrači Radničkog slavili pobedu nad ekipom Partizana rezultatom 3:1. Gosti iz Beograda nisu pružili ozbiljniji otpor timu Nenada Lalatovića, tokom cele utakmice, a podatak da su prvi korner izveli tek u 70. minutu dosta govori o tome na čijem delu terena se uglavnom igralo.

Prvo poluvreme je u potpunosti pripalo domaćim fudbalerima, dok su gosti iz Beograda u retkim trenicima igre prelazili na polovinu Nišlija. Stvorio je Radniučki nekoliko izglednih prilika za gol i pravo je čudo kako Saša Stojanović u 11. minutu doveo ekipu Radničkog u vođstvo, nakon sjajne asistencije Petra Grbića.

U 36. minutu ponovo je Grbić bio u centru pažnje, kada je asistirao Haskiću, koji je bio neodlučan, pa je i ova izgledna situacija za Radnički propala. Još jednu šansu je propustio Caki Stojanović na isteku 40. minuta, a onda je usledila kazna za propuštene prilike.

U jednom retkom izletu na protivničku polovinu, uz dosta sreće lopta se zadržala Ivanoviću u noge, koji je ušao u kazneni prostor Nišlija i znalački savladao Borivoja Ristića.

Radnički se nije predavao i nakon pekršaja Zdjelara nad Haskićem, u zaustavnom vremenu prvog poluvremena, došlo je do izjednačenja. Majstorski je Saša Stojanović prebacio „živi zid“ Partizana, golman Kljajić ostao „ukopan“ u mestu, i lopta je završila iza njegovih leđa u golu.

U nastavku meča ista slika, Radnički dominantan, Partizan bez ideje.

U 48. 2:1 za Radnički. Grbić je pobegao po levoj strani, uputio centaršut po zemlji, Ranđelović, koji se nalazio iza odbrane Partizana je preskočio loptu, koja je završila u maloj mreži golmana Partizana. Da li je, i koliko, uticao na igru ovom svojom kretnjom i da li je gol bio regularan, je tema za stručnu analizu kompetentnih ljudi, ipak sudija Nikolić je pokazao na centar.

U 52. minutu ponovo gol za Nišlije. Strelac je bio Ranđelović, na asistenciju Todorovskog, koji ga je sjajno uposlio nakon „poklon lopte“ Miletića. Ovog puta nije bilo nikakve dileme oko regularnosti, a vođstvo potpuno zasluženo.

Bez obzira na vođstvo, domaći tim je nastavio sa napadima, dok su gosti delovali totalno konfuzno, nepovezano, sa velikim brojem grešaka u predaji lopte.

Malo se prenuo iz letargije gostujući tim nakon ulaska Saše Ilića na teren, ali osim par šansi koje su stvorili i koje su lako mogle biti pretvorene u pogotke, igrači Partizana nisu uspeli da smanje rezultat.

Sledeću utakmicu Radnički igra ponovo na svom terenu, a ugostiće ekipu Čukaričkog.


RADNIČKI NIŠ – PARTIZAN 3:1 (1:1)

Stadion „Čair“ Niš
Gledalaca oko 5000
Sudija: Bojan Nikolić
Strelci: - 0:1 u 42. Ivanović, - 1:1 u 45. Stojanović, - 2:1 u 48. Grbić, - 3:1 u 52. Ranđelović
Žuti kartoni: Nikodijević (Radnički), Miletić, Marković (Partizan)

RADNIČKI NIŠ: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Drinčić, Bondarenko, Grbić (od 83. Aleksandar Jovanović), Stojanović (od 73. Aleksa Jovanović), Ranđelović, Haskić (od 87. Nikodijević).

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Valijente (od 24. Marković), Ostojić, Miletić, Zdjelar, Smiljanić, Nikolić, Ivanović, Pantić (od 76. Musa), Rikardo (od 74. Ilić).

 


Čukarički 3 : 2 Crvena zvezda
Radnički (N) 3 : 1 Partizan
Napredak 5 : 0 Vojvodina
Proleter 0 : 1 Mladost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 32 28 3 1 45
2 Radnički (N) 32 24 6 2 41
3 Partizan 32 16 9 7 30
4 Čukarički 32 16 9 7 30
5 Mladost 32 15 7 10 29
6 Napredak 32 11 11 10 24
7 Proleter 32 10 11 11 22
8 Vojvodina 32 10 9 13 20