XS
SM
MD
LG

Lalatović: Protiv Partizana da osiguramo drugo mesto

Foto: FK Radnički Niš

Derbi 32. kola fudbalske Supelige Srbije, odnosno 2. kola plej-ofa, igraće se u nedelju u Nišu. Radnički od 18.30 sati na stadionu Čair dočekuje Partizan, u susretu koji bi mogao da reši pitanje vicešampiona Srbije za tekuću sezonu.

 

Niški tim trenutno drži drugu poziciju na tabeli sa 38 bodova, Partizan je treći sa 30, i ukoliko Radnički pobedi ili odigra nerešeno najverovatnije će postati nedostižan za crno-bele.

 

Dve ekipe su ove sezone odigrale već tri utakmice. Radnički je bio uspešniji u prvenstvu, pošto je u Nišu bilo 2:2, a u Beogradu je pre nešto više od mesec dana slavio sa 1:0, dok je Partizan prošle srede trijumfovao na svom terenu u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije rezultatom 1:0. Najvažniji meč u godini Radnički i Partizan odigraće 15. maja u Nišu, kada će odigrati revanš polufinala Kupa.

Šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović optimista je pred novi susret sa crno-belima i smatra da će predstojeća utakmica biti različita od one u Kupu. 

Ovo je drugo takmičenje i nema potrebe sada analizirati Kup. O tome ćemo razmišljati za nešto manje od mesec dana kada je na programu revanš sa Partizanom, mada sam mišljenja da nismo imali sreće u sredu i da smo izgubili iz jednog šuta, ali i dalje imamo lepu šansu da se plasiramo u finale. Nas u nedelju čeka jedna lepa utakmica, protiv rivala koji igra sve bolje i protiv koga želimo pozitivan rezultat kako bi se približili osvajanju drugog mesta, koje smo i zaslužili po svemu što smo prikazali ove sezone.

Često smo igrali sa njima u poslednje vreme, poznajemo ih odlično, kao i oni nas, tako da nekih iznenađenja na terenu neće biti. Mi ćemo pokušati da se na našem terenu nametnemo, da pokažemo da dva vezana poraza nisu ostavila traga na nas i ako nam se ukaže prilika probaćemo da pobedimo. Partizan ima sjajne igrače, moj kolega Savo Milošević radi dobar posao i mnogo je unapredio igru svog tima. Mi ih respektujemo, ali znamo naše mogućnosti i nadamo se najboljem. Jesenas smo ih ispustili u Nišu iako smo vodili sa 2:0 i sada želimo da to ispravimo- rekao je Lalatović.

Partizan će na ovom meču biti oslabljen neigranjem golmana Vladimira Stojkovića i reprezentativca Srbije Nemanje Miletića, ali trener Radničkog ne smatra da će to biti hendikep za crno-bele.

Imaju oni mnogo kvalitetnih igrača, koji mogu da uspešno zamene ovu dvojicu. Milošević je vratio Tošića u formu, tu je i Vulićević. Što se tiče našeg sastava, imam još nekoliko dilema koje ću razrešiti na dan utakmice, a verovatno ću napraviti dve promene u odnosu na ekipu koja je igrala u sredu. Ja nemam mogućnost da kao Zvezda i Partizan stalno rotiram igrače i to je naš hendikep u odnosu na njih. Na teren ću poslati 11 najspermnijih igrača, za koje procenim da su u stanju da nam donesu željeni rezultat. Koristim ovu priliku i da pozovem gledaoce da ispune Čair i da nam pomognu da ostvarimo cilj. Igraju dve od tri najbolje ekipe u zemlji i svakako će imati šta da vide- završio je Lalatović.

Najbolji strelac Superlige Srbije Nermin Haskić očekuje mnogo bolju pratiju Radničkog nego u sredu.

Moramo biti agresivniji i konkretniji u fazi napada kako bi se nadali dobrom rezultatu. Želimo da igrom i rezultatom sutra napravimo najbolju moguću uvertiru pred revanš u Kupu. Mi ove sezone igramo dobro kod kuće i mislim da sutra možemo da pokažemo Partizanu da smo zasluženo ispred njega na tabeli i da smo spremni za 15. maj- istakao je Haskić.

Glavni sudija ovog susreta biće Bojan Nikolić, a cene karata su standardne kada Radnički igra protiv beogradskih „večitih“ rivala. Ulaznice za istočnu i zapadnu tribinu koštaju 600 dinara, za južnu 4300, a za severnu 400 dinara. Za mesto u loži potrebno je izdvojiti 1.500 dinara.


Crvena zvezda 3 : 0 Napredak
Radnički (N) 2 : 2 Mladost
Partizan 2 : 0 Proleter
Čukarički 1 : 1 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 33 3 1 60
2 Radnički (N) 37 25 10 2 48
3 Partizan 37 20 9 8 42
4 Čukarički 37 18 12 7 39
5 Mladost 37 16 9 12 34
6 Napredak 37 12 12 13 28
7 Proleter 37 10 11 16 22
8 Vojvodina 37 10 11 16 22