XS
SM
MD
LG

Počinje Super Liga Srbije, Dorćol dočekuje Partizan

Sezona u domaćem ragbiju 13 ulazi ovog vikenda utakmicama novoformirane Super Lige Srbije. Nakon prve faze takmičenja, dobili smo četiri učesnika elitnog ranga nacionalnog prvenstva koji će svi na teren u nedelju 14. aprila.

Uvodno kolo drugog dela šampionata otvaraju Dorćol i Partizan duelom koji se igra na terenu Sportskog centra Inge (13.00) na Zvezdari. To će ujedno biti i meč koji će se računati i za prvu fazu takmičenja, pošto je ta utakmica prvobitno odložena.

Praktično, to će biti debitantski meč u nacionalnom prvenstvu za Dorćol koji je zbog problema sa igračkim kadrom u dosadašnjem toku sezone odigrao samo jednu utakmicu, prošlog vikenda u Balkan Super Ligi. Nekadašnji šampion pokušava da konsoliduje svoje redove posle masovnog odlaska igrača pred sam početak takmičarske godine, tako da su crno-beli veliki favoriti.

Sat vremena kasnije (14.00) na drugom kraju grada na Adi Ciganliji igraće se drugi duel Super Lige - aktuelni prvak Crvena zvezda dočekaće Radnički iz Niša. Nišlije su znale kroz istoriju da namuče crveno-bele koji u domaćim okvirima više od jedne sezone ne znaju za poraz.

Publika na Adi imaće prilike da uživa u duplom programu u nedelju, pošto se posle Zvezde i Radničkog igra gradski derbi Tašmajdan Tigrovi i Radnički Novi Beograd (17.00) u okviru Grupe B prvenstva Srbije. Meč Crveni Kenguri i Car Dušan Silni iz ovog ranga takmičenja odložen je, ali će bogat program na Adi Ciganiliji zaokružiti najavljeni Kup Beograda za žene.