XS
SM
MD
LG

Budućnost u finalu, ponovo sa Zvezdom za titulu

Košarkaši Budućnosti savladali su Cedevitu sa 78-73 u Zagrebu, u majstorici polufinalne serije ABA lige, te su se tako plasirali u veliko finale.

Foto: ABA liga

Prvih par minuta igralo se u izjednačenom ritmu ali i sa dosta nervoze. U drugom dijelu prvog perioda razigrali su se Cedevitini stranci. Zahvaljujući njima i dobroj odbrani, Cedevita je imala +11 nakon prvog perioda. U drugi period Budućnost ulazi mnogo bolje. Razigrao se Goga Bitadze i na krilima njegove igre, Budućnost dolazi do vodstva 24-23. Međutim, Kuk je tada povukao novu seriju Cedevite koja dolazi do četiri poena prednosti. Do kraja prvog poluvremena Cedevita je održavala vodstvo i na odmor su otišli sa +3.

Na početku drugog poluvremena Cedevita je održavala prednost. Razigrao se u njihovim redovima Murić koji je donio Cedeviti sedam poena prednost. Međutim, Budućnost pravi seriju u završnici trećeg perioda i dolaze do izjednačenja. Ipak, Katić je pogodio jedno bacanje za +1 Cedevite pred poslednjih deset minuta. 

Na početku poslednjeg perioda Budućnost preko Gordića pravi seriju i dolazi do vodstva 62-58. Cedevita preko Pulena dolazi do izjednačenja na 62-62. Od tada pa do kraja viđenja je velika borba. Na kraju se bolje snašla Budućnost uz dobro naklonjen sudijski kriterijum. I pored uticaja ''trojke u informama'', Cedevita je imala šansu ali je Pulen promašio trojku za izjednačenje na 11 sekundi do kraja i to je bio kraj nadi za domaće.

Buducnost je do pobjede predvodio Erl Klark sa 19 poena dok je najbolji u Cedeviti bio Kobs sa 23 poena.

Finalna serija između Zvezde i Budućnosti počinje u petak a prva dva meča igraju se u Beogradu.