XS
SM
MD
LG

Počinje treća sezona regionalne Balkan Super Lige

Beogradskim derbijem Radnički Novi Beograd – Crveni Kenguri počela je u petak treća sezona Balkan Super Lige u ragbiu 13. Regionalni ragbi šampionat okupiće ove godine čak 14 klubova iz osam zemalja, od čega šest dolaze iz Srbije na čelu sa aktuelnim prvakom Balkan Crvenom zvezdom.

Radnički Novi Beograd - Crveni kenguri

Ambiciozni projekat koji je pokrenula Ragbi 13 federacija Srbije raste iz godine u godinu, tako da po novom sistemu takmičenja Balkan Super Liga će u ovoj sezoni imati dva ranga – Prvu i Drugu ligu. Šampionat je tako organizovan da bi se maksimalno smanjili troškovi, ali i da bi se vodilo računa o kvalitetu, pošto zemlje učesnice i njeni predstavnici nisu na istom nivou razvijenosti ragbija 13.

Srbija kao lider regiona dala je prva dva prvaka – Partizan prve sezone i prošle godine dominantnu Zvezdu. Pored večitih rivala u Prvoj ligi još će igrati Dorćol i Radnički iz Niša. Podeljeni u dve grupe, njima će rivali biti grčki Arism, italijanski Lignano, Lokomotiva iz Sofije i šampion Turske Kadikoj Bulsi.

Rivali iz otvarajućeg meča sezone, srpski predstavnici Radnički Novi Beograd i Crveni Kenguri se još sa Ankarom iz Turske takmiče u Grupi B Druge ligu. Preostali timovi iz tog ranga takmiče se u Grupi A – Južna Regija (Crna Gora), Vitez (Bosna i Hercegovina) i Tirana (Albanija).

U centru pažnje 1. kola biće dvomeč koji se igra u nedelju u Sofiji. Na stadionu ZTP prvo će snage odmeriti Dorćol i Aris iz Soluna (12.00), a potom (14.15) domaća Lokomotiva će dočekati Radnički iz Niša.

Takođe u nedelju igra se preostali meč ovog vikenda – na stadionu NK Rijeka i Vitezu istoimeni klub će ugostiti Tiranu (13.00). Predviđeno je da se odigraju još dve utakmice, ali su dueli Lignano – Crvena zvezda i Kadikoj – Partizan odloženi.

U otvarajućoj utakmici šampionata, Radnički je posle velike borbe savladao Crvene Kengure sa 28:26. Iako je u pitanju meč Druge lige, viđen je odličan ragbi i Novobeograđani su još jednom ove sezone, posle prvenstva Srbije savladali gradskog rivala.