XS
SM
MD
LG

Cedevita povela sa 1-0

Košarkaši Cedevite poveli su sa 1-0 u polufinalu ABA lige. Oni su u Zagrebu savladali Budućnost sa 90-83.

U prvom periodu se igralo u serijama. Cedevita je povela sa 4-0 na startu susreta. Tada je Budućnost krenula sa ozbiljnijom igrom. Zategli su odbranu i maksimalno su otežali napade Cedevite. Domaći su izgubili par lopti a u napadu je Bel pogodio tri trojke za Budućnost i vodstvo 16-10 Podgoričana. Međutim, tada je Cedevita zaigrala bolje. Zategli su odbranu, Koti Klark i Džekson su izgubili kombinovano tri lopte a Cedevita je na drugoj strani pronašla ritam. Serijom 8-0, Cedevita dolazi do preokreta. Na kraju je Cedevita dobila prvi period sa 21-18 a zanimljivo da su ekipe kombinovano izguble 11 lopti. 

Cedevita je povela sa pet poena prednosti na startu drugog perioda. Međutim, Budućnost je uspjela tada pronaći ritam. Napravili su seriju i napravili su preokret. Cedevita je preko Pulena jedno vrijeme održavala prednost. Međutim, u završnici prvog poluvremena Budućnost preuzima vodstvo i sa poenom prednosti odlaze na odmor. Treba istaći da se u drugom periodu maksimalno razigrao Erl Klark koji je postigao 13 poena u prvom poluvremenu. I u drugom periodu se nastavilo sa mnogo izgubljenih lopti i na poluvremenu su ih i jedni i drugi imali po deset. Stekao se utisak da Cedevita nije iskoristila činjenicu da su Kol i Džekson rano dobili po dvije lične i što u drugom periodu nisu ni igrali faktički.

Na startu drugog poluvremena razigrao se Stipanović i Cedevita dolazi do pet poena prednosti. Međutim, Budućnost se vraća serijom 6-0. Potom smo gledali rezultatsku klackalicu. Kobs je bio razigran sa jedne a Kol sa druge strane. Međutim, ni jedni ni drugi nisu pravili sojetniju razliku. Serijom Eldžina Kuka i poenima Pulena, Cedevita dolazi do osam poena prednosti. Međutim, onda Kuk pravi nesportski faul na Bitadezu. Goga daje bacanja, Gordić dvojku i Budućnost se vraća. Ipak, poenima Pulena sa zvukom sirene, Cedevita sa šest poena ulazi u poslednji period.

Budućnost je na startu poslednjeg perioda pokušavala da se vrati. Cedevita je održavala vodstvo i kada je Pulen izašao iz iz igre jer je razigran bio Murić. Nakon poena Stipanovića, Cedevita je imala +8. Međutim, Budućnost pravi 5-0 i vraća se u igru. Imala je Budućnost kontru da se još vrati. Međutim, Petar Popović maša zicer, mašaju i Bitadze i E.Klark iz ofanzivnog skoka a Gordić potom pravi nesportski faul na Kobsu. Kobs daje bacanja, Kuk iz ofanzivnog skoka pgađa i opet je Cedevita napravila solidnu prednost. Pokušavala je Budućnost da se vrati ali nisu uspjeli i Cedevita je slavila.

Do pobjede su ih predvodili Kobs sa 21 poenom i Pulen sa 20 dok je Erl Klark sa 23 poena predvodio Budućnost.

Foto: Evrokup