XS
SM
MD
LG

Lalatović: Poštujemo Vojvodinu, ali mi želimo u polufinale

Fudbaleri Radničkog u sredu od 17 časova dočekuju novosadsku Vojvodinu u četvrtfinalu Kupa Srbije. Radnički igra sjajno ove sezone, u prvenstvu je poobarao sve moguće klupske rekorde, a sada će to pokušati da nastavi i u nacionalnom Kupu, čije se finale igra 30. maja u Nišu.

Foto: FK Radnički

Prema propozicijama takmičenja igra se jadan meč, a ukoliko posle 90 minuta bude nerešeno, odmah će se izvoditi jedanaesterci.

Duel protiv Vojvodine je na redovnoj konferenciji za medije najavio šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović.

Prvo bih iskoristio priliku da pozovem publiku da dođe u što većem broju i pomogne nam u ovoj teškoj utakmici. U subotu je protiv Mladosti bila prelepa atmosfera na stadionu, uživali smo u ambijentu  i ja se nadam da će tako biti i sutra.  Pred nama je veliki izazov. Kup je veoma specifično takmičenje. Igra se utakmica, nema popravnog i mi sutra nemamo pravo na loš dan.   

U Kupu nema favorita i svi rezultati su mogući. Svedoci ste da u kupovima Engleske i Nemačke trećeligaši izbacuju prvoligaše i zato moramo biti oprezni, pogotovo što igramo sa jednom kvalitetnom i velikom ekipom kao što je Vojvodina. Oni su svoj potencijal pokazali za vikend u Kruševcu, gde su u drugom poluvremeu nadigrali Napredak. Imaju dobre pojedince poput Matića, Ezea, Đurića, a to su igrači koji bukvalno jednim potezom mogu da reše utakmicu. Vojvodina ima specifičan stil igre. Jako dobro koriste prostor posle oduzete lopte, opasni su i u skoku i moraćemo da budemo na 100% ako želimo da ih prođemo- rekao je Lalatović, a onda se okrenuo ka svojoj ekipi.

Želja svih nas ovde u Nišu je da Radnički igra to finale na svom stadionu. Ipak, mi ne smemo da gledamo tako daleko i moramo da idemo meč po meč. Daleko je finale, a posebno kada uzmemo u obzir da su u takmičenju i Zvezda i Partizan i Mladost i Napredak, koji sigurno imaju iste ambicije ka i mi.  Sada smo fokusirani samo na Vojvodinu i ja mislim da mi imamo snagu da ih sutra pobedimo. Ekipu koja dobija  neću menjati, a u prvi tim će se vratiti Nermin Haskić nakon odrađene suspenzije zbog žutih kartona.

Prvotimci su mi prilično umorni, u seriji smo utakmica na svaka tri dana, već u subotu nas čeka teško gostovanje u Zemunu, iako smo svi očekivali da to bude u nedelju, ali ja jednostavno nemam 20 podjednako kvalitetnih igrača, pa će nosioci igre morati da stisnu zube i daju sve od sebe- jasan je Lalatović.

Strateg Radničkog smatra da ovaj duel neće imati nikakve veze sa onim od pre 20-ak dana, kada je njegov tim slavio u Novom Sadu sa 1:0 u sklopu Superlige Srbije.

To su različita takmičenja i mi smo taj susret davno ostavili iza sebe. Jedino što će biti slično je loš teren. Mi već nedeljama unazad treniramo na stadionu Železničara u lošim uslovima kako bi sačuvali teren za utakmice, ali po ovakvom vremenu on sigurnoi neće biti u dobrom stanju. Ubeđen sam da bi mi mnogo bolje igrali na kvalitetnijim terenima, ali šta je tu je. Očekujem sutra dobru utakmicu i našpanovani Radnički koji će na krilima svojih navijača krenuti ka polufinalu- završio je Lalatović.

Ulaznice za ovaj susret prodavaće se na dan meča na bilaternici hale Čair od 9 časova, a na istočnoj tribini stadiona od 13 časova. Za zapadnu i istočnu tribinu potrebno je izdvojiti 300 dinara, za južnu 150, a za mesto u loži 1500.