XS
SM
MD
LG

Lejton Orijentu derbi i prvo mjesto u Konferenciji

Fudbaleri Lejton Orijenta savladali su Reksam u derbiju 37. kola Konferencije sa 1-0 i preuzeli su od Velšana prvo mjesto petog ranga engleskog fudbala.

Lejton je u meč ušao sa dva boda manje u odnosu na lidera Reksama. Krenuli su domaći odlučno i preko Kleja imali veliku šansu već u drugom minutu. Nastavili su domaći sa atacima ali gosti su odolijevali. Kako je vrijeme prolazilo, Reksam je igrao sve bolje i u završnici prvog poluvremena i oni su imali neke solidne šanse. Ipak, poslednju veliku priliku u prvom poluvremenu imali su domaći ali Boni je promašio zicer.

U nastavku smo gledali veliku borbu. Lejton je bio bolji tim i konstantno su diktirali tempo utakmice. Vremenom im se sav trud isplatio i uspjeli su ga krunisati vodstvom. Strijelac za vodstvo Lejtona bio je Ekpiteta. Reksam je do kraja susreta zaigrao mnogo agresivnije. Stvarali su šanse ali nisu uspjeli izjednačiti.

Lejton je pobjedom preskočio Reksam i sada su oni lideri Konferencije, sa bodom više od Reksama. Podsjećamo, samo prva ekipa iz Konferencije ide direktno u profesionalni fudbal, odnosno četvrtu ligu.

Foto: Leyton Orient