XS
SM
MD
LG

Košarka - Turnir veterana u Čajetini

Sretenjski turnir košarkaša veterana, koji su po peti put organizovali bivši majstori igre pod obručima iz Čajetine i Užica, na čelu sa legendarnim Aleksandrom Pavlovićem, i Kulturno sportski centar Čajetina, obeležili su trijumfi Veterana Nikšića u kategoriji 45+ i domaće selekcije, Zlatibor Ere, u konkurenciji 35+.

 

Zlatibor Ere

 

Pehari za najbolje na terenu zasluženo su pripali Čajetincu Dušku Pantoviću (35+) i Branislavu Grozdaniću iz Beograda (45+), čiji je sugrađanin Miloš Bošković bio najbolji odbrambeni igrač. Posebna priznanja uručena su neumornom Zdravku Gajoviću iz ekipe Veterani Nikšić, koji je od prvog dana uz turnir, i Beograđaninu Radisavu Batu Jugoviću.

 

Veterani Nikšića

 

Takmičenje u konkurenciji 35+ kod košarkaša proteklo je u znaku domaćina, ekipe Zlatibor Ere koju je predvodio askusni trener Miodrag Dimitrijević. Oni su u finalu savladali ekipu Srbija Beograd (49:43).

 

Marić i Grozdanić

 

Dramatično je bilo u finalu u kategoriji 45+. Selekcija Veterana Nikšić je, posle velike i neizvesne borbe za svaku loptu, za “pola koša” bila bolja od domaćina, Ѕlatibor Ere (54:53).

 

Pantović, Pavlović i Rajevac

 

Nagrade najboljima su, uz Aleksandra Pavlovića, uručivali i legenda našeg fudbala Milovan Rajevac i bivši užički košarkaši, sada uspešni privrednici, Dragan Đurković i Nenad Rabasović. Među učesnicima turnira, na kome je učešće uzelo je 11 ekipa, a pravdu delio sudijski trio Stojanović-Savić-Manojlović, bila je i legenda naše košarke Miodrag Miško Marić.

 

Gajović i Pejić