XS
SM
MD
LG

Kadeti osvojili Sretenjski turnir u Žitorađi!

Na "Sretenjskom turniru" koji je održan u Žitorađi, na kome su, pored kadetske reprezentacije Srbije, učestvovale ekipe iz "Super B"lige, RK „Topličanin“ iz Prokuplja, RK „Kuršumlija“ i domaćin RK „Žitorađa“, kadeti su osvojili pobednički pehar. Oni su u polufinalu savladali ekipu domaćina Žitorađe rezultatom 37:26, a u finalu ekipu Kuršumlije rezultatom 28:26.

Kadeti su, i ako oslabljeni ne igranjem osam igrača, koji su imali obaveze u svojim klubovima u Super A ligi, prikazali dopadljivu igru i maksimalnu borbenost, i po oceni mnogobrojne publike, sasvim zasluženo osvojili pehar u konkurenciji mnogo iskusnijih ekipa.

Inače, domaćin reprezentaciji je bila SO Žitorađa i RK „Žitorađa“, koji su se svojski potridili da budu što bolji domaćini, u čemu su, po oceni svih, apsolutno ispunili sva očekivanja.

U okviru turnira, upriličen je prijem za igrače i stručni štab kod predsednika SO Žitorađa. U prijatnom razgovoru, kome su prisustvovali i mediji, rukovodstvo reprezentacije je zahvalilo domaćinu na svemu i uručilo predsedniku opštine prigodne poklone.