XS
SM
MD
LG

Kup Koraća: Mega nakon velikog preokreta savladala Borac

Košarkaši Mega Bemaksa plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća. Oni su nakon velikog preokreta savladali Borac iz Čačka sa 73-69.

Prvi period bio je jako loš sa obje strane. Mega se mučila i bila jako loša a Borac to nije u pravoj mjeri iskoristio. Na kraju su dobili prvi period sa 13-10. U drugom periodu Borac se i napadački razigrao a odbrana je bila dobra, mada ni Mega nije napadački briljirala. Do poluvremena je Borac otišao na deset poena prednosti.

Borac je bio sjajan u trećem periodu. U jednom momentu Borac je poveo sa 52-34. Međutim, Mega se nije predala. Uspjeli su pronaći ritam u šutu za tri poena i do kraja trećeg perioda prišli su na -11. Mega je u poslednje periodu zategla odbranu. Kroz odbranu ekipa Dejana Milojevića vratila se u igru a potom došla i do potpunog preokreta. Trojkom Ašćerića, Mega je na manje od dva minuta imala sedam poena prednosti. Međutim, Borac se vratio i imao napad za izjednačenje ali Ilija Đoković promašio je šut za tri poena. 

Megu je do pobjede predvodio Mišković sa 17 poena a Ašćerić e dodao 15 poena. Najbolji u redovima Borca bili su Ilija Đoković sa 23 te Radovan Đoković sa 17 poena.

Foto: ABA liga