XS
SM
MD
LG

Odjeknuće "bomba" u srpskom futsalu!

Kako prenosi portal "futsalbalkan.com" u srpskom futsalu uskoro se očekuje prava "bomba".

Na osnovu dobijenih informacija KMF Srpska i FK Crvena zvezda postigli su sporazum o strateškom partnerstvu. Sporazum podrazumeva pomoć i saradnju koju će naš fudbalski klub pružiti ekipi KMF Srpska tokom prolećnog dela sezone u okviru Prve futsal lige Srbije, a po okončanju takmičarske sezone prelazi se na narednu fazu strateškog partnerstva.

Šta ovo konkretno znači kako za crveno-beli fudbalski klub tako i za beogradski klub malog fudbala može se utvrditi u saopštenju Upravnog odbora KMF Srpska:

- "Obaveštavamo Vas da je došlo do dogovora o strateškom partnerstvu između FK Crvena zvezda i KMF Srpska. Duži vremenski period postoji odlična saradnja kako sa ljudima u UO FK Crvena zvezda i SD Crvena zvezda tako i sa navijačima Crvene zvezde. Oni su nam mnogo puta izašli u susret i pomagali u funkcionisanju KMF Srpska.

Sarađujući, odgovorni iz FK Crvena zvezda su prepoznali dobru organizaciju, marljiv rad, požrtvovanost i posvećenost futsalu i sportu i podizanje saradnje na najviši nivo je samo logičan nastavak. Ulazak FK Crvena zvezda u sferu futsala predstavlja fenomenalnu stvar i za srpski i evropski futsal. Sigurno će pojavljivanje Crvene zvezde predstavljati magnet kako za nove igrače tako i za navijače koji će početi u većem broju da prate futsal utakmice. Futsal u Srbiji će zasigurno dobiti jedan novi zamajac i na nama je da to iskoristimo i podignemo ligu i igrače na veći nivo od kojih će i reprezentacija u budućnosti imati koristi." 

Po završetku tekuće takmiarske sezone definisaće se ciljevi kluba. S`obzirom da klub veličine i renomea Crvene zvezde uvek teži najvećim dometima cilj je da se u narednom periodu dođe do šampionske titule i plasmana u Futsal ligu šampiona. Istovremeno, klub će formirati i mlađe kategorije što je veliki problem u Srbiji jer je mali broj klubova sa organizovanim mlađim kategorijama. Klub će se pored ispunjenja ciljeva prvog tima bazirati i na rad sa najmlađim kategorijama iz kojih će moći da crpi igrače za seniorski tim.

KMF Srpska u aktuelnoj sezoni Prve futsal lige Srbije trenutno zauzima sedmu poziciju na tabeli. Imaju skor od pet pobeda i poraza i uz jedan remi sakupili su 16 bodova. Treba napomenuti da imaju meč manje odigran pošto je prošlonedeljni susret sa niškim Kalčom otkazan, a sa eventualni osvajanjem bodova na tom susretu vinuli bi se u gornji dom srpskog futsala. Naredni susret KMF Srpska igra u subotu 16. februara kada na Novi Beograd dolazi ekipa KMF Novi Pazar.

Ovo je bez sumnje početak nečeg velikog kako za srpski, tako i za evropski i svetski futsal sport jer je Crvena zvezda veliko ime širom sveta.


18 .kolo Prva Futsal liga
Jastrebac 6 : 1 Vranje
Smederevo 2 : 8 Vinter sport
Srpska 2 : 2 Ivanjica
Novi Pazar : RB
Kalča 6 : 3 FON
Nova Pazova 2 : 1 Ekonomac
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Ekonomac 18 17 0 1 51
2 Nova Pazova 18 13 0 5 39
3 FON 18 10 1 7 31
4 Novi Pazar 17 9 2 6 29
5 Srpska 18 7 5 6 26
6 Jastrebac 18 7 5 6 26
7 Vinter sport 18 8 2 8 26
8 Kalča 18 8 1 9 25
9 Ivanjica 18 6 2 10 20
10 Vranje 18 6 1 11 19
11 RB 17 5 0 12 15
12 Smederevo 18 0 3 15 3