XS
SM
MD
LG

Živko BUdimirović, trener sremskoligaša iz Donjeg Tovarnika

 

Sa Slobodom zaokružujem priču

 

  Teško je pronaći poznavaca fudbalskih prilika u Sremu (pa i šire), kojem nije poznato ime Živka Budimirovića, iz Batajnice. Kao trener dokazivao se u mnogo klubova. O njegovim rezultatima, i svemu što je išlo uz to, mogao bi se pisati feljton.

  Sada se popularni Buda dokazuje kao fudbalski trener u Slobodi iz Donjeg Tovarnika.

  - U ovaj klub sam došao sedam kola pred kraj prvog dela sezone – kaže Budimirović – Želja mi je da pomognem ovoj sredini da dobije vojvođanskog ligaša. Trenutno smo na liderskoj poziciji, koju ćemo pokušati da zadržimo. Svojim dolaskom u Donji Tovarnik zaokružiću trenersku karijeru. U nastavku sezone imamo vrlo neugodan raspored i zato smo s pripremama počeli prilično rano. Računica kaže da nam na proleće treba 12 pobeda, kako bi zadržali prvo mesto i pod uslovom da ne izgubimo u Inđiji. Sviće igrati protiv nas i ja ću igrače pripremiti na tu ćinjenicu.

  Budimirović je ostavio „dubok trag“ u fudbalu pećinačke opštine.

  - Počeo sam pre tridesetak godina u Tehnoauto Sremu iz Sremskih Mihaljevaca – vraća film Buda - Simbolično: krug sam započeo u opštini, gde ću ga o završiti.Verujem, uspešno! Dakle, počeo sam 1989. godine u Tehnauto Sremu, koji je za tri godine došao do Srpske lige. Prelepe uspomene me vezuju za Sremske Mihaljevce. Trenirao sam Hajduk iz Šimanovaca, Sremac iz Deča dok je igrao u Sremskoj ligi. Bio sam i u Kupinovu (Vojvođanska liga) i Napretku iz Popinaca (Sremska liga).

  Fudbalski put vodio je Živka Budimirovića širom Srema.

  - Uglavnom sam trenirao sremske klubove – nastavlja Buda – To su bili Radnički iz Šida, Big Bul iz Baćinaca, Sloven iz Rume, Sloga iz Erdevika i mnogi, mnogi drugi. Svuda sam, uglavnom, uspevao da ekipu uvedem u viši rang i kada bi to uspeo sa Slobodom, to bi m i bio 17 put. Da ne zaboravim, radio sam i u Rusandi iz Melenaca. Ponekad vraćam film unazad i rado se sećam rada u Bačincima. U ono vreme Big Bul je bio izuzetno organizovam klub. Sjajni igrači, uprava je držala sve pod kontrolom, a iznad svega gazda kluba, čuveni privatnik gospodin Gačić. Za par godina smo iz Druge vojvođanske lige došli do Druge. Dugi niz godina klub se zadržao u tom rangu. Na žalost, nešto se dogodilo u firmi gospodina Gačića i on je odustao od kluba.

 

 

Živko Budimirović "zatvara krug"

Sloboda, novi izazov