XS
SM
MD
LG

Plačljivko Endi

Španski teniser Roberto Bautista Agut eliminisao je Endija Mareja 6:4, 6:4, 6:7 (5:7), 6:7 (4:7), 6:2 i već u prvom kolu okončao posljednji nastup Britanca na Australijan openu.

Bivši svjetski broj jedan, sada tek 230. na ATP, zbog čestih povreda najavio je da u karijeri igra posljednji put u Melburnu i završio ga je tako što nije skrivao suze tokom velike borbe sa Agutom.

Za više od četiri sata borbe Marej je uspio da se vrati poslije dva seta zaostatka, ali ne i da preokrene na oproštaju od turnira na kojem je pet puta igrao finale (izgubio četiri puta od Novaka Đokovića i jednom od Rodžera Federera).

Bautista Agut, 24. na planeti, u sljedećem kolu igra protiv Australijanca Džona Milmana.

Češki teniser Tomaš Berdih plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobijedio Britanca Kajla Edmunda sa 6:3, 6:0, 7:5.

Berdih, trenutno 57. teniser svijeta, do pobjede protiv prošlogodišnjeg polufinaliste Australijan opena stigao je poslije sat i 44 minuta igre.

Naredni protivnik češkog tenisera biće Holanđanin Robin Hase.

Francuz Gael Monfis slavio je protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine sa 6:0, 6:4, 6:0, a u narednom kolu igraće protiv Amerikanca Tejlora Frica.

Kvalifikant iz Švajcarske Henri Laksonen nadigrao je Mirzu Bašića iz Bosne i Hercegovine u četiri seta, Italijan Andreas Sepi bio je bolji od Amerikanca Stiva Džonsona, a dalje su prošli i domaći teniseri Metju Ebden, Džordan Tompson i Džon Milman.